SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

35 ЛОКАЛНИХ САМОУПРАВА ПОСЛАЛО ПОНУДУ СПОС-у ЗА ГРАДЊУ ПОГОНА СПОС-а ЗА ОТКУП И ПЛАСМАН МЕДАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 4.321

Као што вам је познато, СПОС је послао свим локалним самоуправама у Србији писмо о намерама за градњу сопствене фабрике за откуп и пласман меда од својих чланова, са молбом да ако имају жељу да погон буде грађен на њиховој територији, пошаљу што повољнију понуду, како би погон био изграђен што пре и како би СПОС коштао што мање, јер када би га СПОС градио самостално, без ичије помоћи, можда би требало и пет и више година да се заврши.

На позив је одговорило 35 локалних самоуправа, свака понуда занимљива је на свој начин, и све ће бити детаљно размотрене на предстојећем селекционом састанку 26. октобра 2016. године. Надамо се да ће се на састанку искристалисати и усвојити најбоља понуда, која ће СПОС-у омогућити да погон заврши у рекордном року, што нам је апсолутни приоритет. 

У организацији састанка учествује и НАЛЕД са својим експертима, а активно ће помагати ИО СПОС-а у избору на самом састанку. 

Присутнима ће се обратити и председник Привредне коморе Београда, Миливоје Милетић, који је иначе и члан СПОС-а, а на састанак су позвани и министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић, и министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић, те се надамо да ће успети да уклопе своје обавезе и помогну нам тог дана у правилном одабиру. Министар пољопривреде је већ данас потврдио своје присуство. 

Као што је познато, руководство НАЛЕД-а, као и оба наведена министарства изразила су подршку СПОС-у у овом пројекту, обећана нам је и помоћ државе, а СПОС су прогласили примером добре праксе, те ће НАЛЕД у наредном периоду модел успеха СПОС-а представљати другим пољопривредним асоцијацијама. 

Детаље о томе како ће погон изгледати, можете погледати ОВДЕ

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien