SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ АДВОКАТА НИКОЛЕ Д. ЈАНКОВИЋА КОЈИ РАДИ ЗА ЧЛАНОВЕ СПОСDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.403

Објављујемо важно саопштење адвоката Николе Д. Јанковића, који према уговору са СПОС-ом, заступа пчеларе СПОС-а.

Да подсетимо, он је представник једног од два правна тима који су потписали уговор са СПОС-ом, а све услове и уговор давно смо објавили, прочитајте ОВДЕ

Ево његовог саопштења у целости: 

 

Због непрофесионалног и некоректног поступања једног од највећих откупљивача меда на територији наше државе чији директор је у протеклом периоду звао наше клијенте, у циљу спречавања кружења неистина подсећамо пчеларе чланове СПОС-а о условима заступања које пружају наше адвокатске канцеларије:

– Сви чланови СПОС-а који ангажују наше адвокатске канцеларије не плаћају накнаду за наш рад (анализа документације, подношење тужби, жалби и других поднесака) и наше трошкове (трошкови поште, горива, репроматеријала итд.).

– Уколико се поступак успешно оконча по пчелара исти има обавезу да досуђене адвокатске трошкове које наплати уступи адвокатима.

– Сваки пчелар члан СПОС-а у судским поступцима је обавезан да сноси трошкове суђења уколико исте одреди суд (таксе и предујам вештачења ако га има у поступку). Уколико се поступак успешно оконча по пчелара исти означене трошкове може да наплати од супротне стране.

– Уколико се поступак неповољно оконча по пчелара (правноснажно одбијен тужбени захтев) исти је у обавези да супротној страни накнади трошкове које је она имала у поступку (таксе, вештачење и адвокатске трошкове ако је имала адвоката). У том случају нама као његовим адвокатима не плаћа никакву накнаду за наш рад.

Подробније о поступању конкретног откупљивача меда ће пчелари врло брзо бити упознати.

Адвокат Никола Д. Јанковић

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien