SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA JUN 2020.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.070

 

Danas je završen časopis „Srpski pčelar“ za jun 2020. godine.

 

Časopis će se štampati u ponedeljak i utorak 25. i 26. maja, a pakuje se i šalje u sredu 27. maja i već od 28. maja stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva.  

 

U slučaju dugog kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne.

 

Sve o članarini za Srbiju OVDE, a za inostranstvo na kraju teksta na istom linku. 

 

Obrazac za učlanjivanje preuzmite OVDE na ćirilici, i OVDE na latinici. 

 

Dominantna tema u ovom broju je formiranje rojeva i obezbedivanje matica za zamenu, dodavanje ili rezervu i koji postupci su za praksu najvažniji.

Pored toga, u ovom broju pročitaćete:

– Donekle zapostavljena, pološka se može efikasno upotrebiti zа čuvаnje rezervnih mаticа tokom godine, pojаčаvаnje proizvodnih društаvа i zа formirаnje rаnih rojevа,

– Kako pronaći sparivališta u prirodi, tema vekovima zaodenuta velom misterije,

– Kako pčelama obezbediti pravilnu ventilaciju, koja je u skladu sa ponašanjem pčela i koja će vam doneti više meda, a i pčela,

– Koje vrhunske kombinacije meda i sira su pravi vatromet za usta, koje preporučuje Marina Markizi, somelije meda i osnivač Američkog društva za degustaciju meda. 

Sadržaj junskog broja pogledajte OVDE

 

 

Čitajte časopis „Srpski pčelar“, jer se njegovi sadržaji temelje na aktuelnostima i na najnovijim naučno-stručnim saznanjima i istraživanjima u praktičnom pčelarstvu. Više od 120 godina neprekidnog izlaženja, „Srpski pčelar“ je pouzdan savetnik pčelarima u praktičnom pčelarenju, ali istovremeno i hroničar događaja u ovoj oblasti.

 

„SRPSKI PČELAR“

LITERATURA KOJA SE ČITA I ČUVA

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien