SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA SEPTEMBAR 2019.Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.134

Juče je završen časopis „Srpski pčelar“ za septembar 2019. godine.

Časopis će se štampati u utorak i sredu, 20. i 21. avgusta, a pakuje se i šalje u četvrtak i petak  22. i 23. avgusta i već od 24. avgusta stizaće na adrese pčelara širom Srbije i inostranstva.

 

U slučaju kašnjenja, interesujte se kod svog poštara, obaveznim podnošenjem pisane žalbe, jer pošta samo tada sprovodi akciju potrage za časopisom, nakon čega uzurpator obično ustukne.

 

U ovom broju, između ostalog, pročitaćete:

– Kako negovati rojeve, od skidanja sa grana do spremnosti za prezimljavanje i koje uslove mora roj da ispuni da u idućoj godini bude proizvodno društvo?

– Šta i kako možemo da naučimo od pčela, umesto što mi pokušavamo da učimo njih?

– Kakav je uticaj zaletanja i grabeži na širenje varoe između zajednica i kakav je to fenomen „varoa bomba“?

– Da li je Australija još uvek „poslednja oaza“ bez varoe?

– Kakvo je iskustvo pčelara – geografa, rođenog Amerikanca, sada nastanjenog u Sloveniji, u pčelarenju sa malom košničkom bubom?

– Da li je niska cena kineskog meda rezultat velike proizvodnje, niskih troškova proizvodnje i dostupne jeftine radne snage ili je izvozna orijentisanost države svojim mehаnizmimа stimulаcije prilično pomoglа kineskim izvoznicimа?

 

Iz sveta pčelarstva saznaćete: koliki je broj pčelinjih zajednica u svetu i kakav je trend rasta, kolika je šteta za rusku ekonomiju od masovnog trovanja pčela i da li će to dovesti do skoka cene meda? Zašto se holivudska zvezda okreće biznisu sa pčelama i ko su još pčelari iz sveta šou-biznisa?

 

Ove i ostale teme čine „Srpski pčelar“, u kategoriji pčelarskih časopisa, časopis sa najvećim brojem strana stručnih tekstova, prvenstveno iz tehnike pčelarenja.

 

Čitajte „Srpski pčelar“ jer je to vaš pouzdan savetnik u pčelarenju i pravi putokaz na budućnost pčelarstva.

 

Sadržaj časopisa možete pogledati OVDE

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien