SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN DRUGI PČELARSKI SAJAM DUNAVSKOG REGIONADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.416

 

17. novembra 2018. godine održan je II Pčelarski sajam dunavskog regiona.

Sajam je ove godine bio bolje posećen nego prethodne godine, procenjujemo za najmanje 20%, dok je broj izlagača pčelarske opreme bio isti kao prethodne (28). Bilo je i 14 izlagača meda. 

Sajam je otvorio izaslanik ministra poljoprivrede, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević. Snimak njegove izjave za medije možete pogledati OVDE

Nakon otvaranja je predavač iz Italije (Dr vet. med. Jorge Rivera Gomis iz Italije) održao odlična predavanja, veoma jasno i praktično prenesena pčelarima, na aktuelne teme objavljene u Programu Sajma (OVDE). 

Tokom Sajma održan je i sastanak Operativnog tima SPOS-a za suzbijanje krađa pčela, kojim je rukovodio Radivoje Stojanović, šef Operativnog tima, koji je preneo dosadašnja iskustva u radu Tima, postignute izvanredne rezultate, a glavni cilj sastanka bio je još bolja organizacija rada Operativnog tima SPOS-a za suzbijanje krađa pčela u narednoj godini i odgovarajuće pripreme za ispunjenje tog cilja. 

Posebno smo zadovoljni boljom posetom Sajma od strane pčelara u odnosu na prošlu godinu, što ukazuje na to da će Sajam definitivno zaživeti i dalje se razvijati. Tokom predavanja, sala je bila potpuno puna, iako je imala čak 680 sedišta, što prošle godine nije bio slučaj. 

Hvala svima koji su posetili Drugi pčelarski sajam dunavskog regiona u Novom Sadu u tako velikom broju, i doprineli ispisivanju novih stranica istorije srpskog pčelarstva.  

Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede Velimir Stanojević otvara Sajam 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien