SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN III PČELARSKI SAJAM JUGOISTOČNOG BALKANADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.475

Danas je održan III Pčelarski sajam jugoistočnog Balkana u Vranju, koji je definitivno potukao sve rekorde posete iz prethodne dve godine, kao i prodaje pčelarske opreme (na primer, već oko 13 sati na Sajmu niste mogli da kupite nijednu jedinu matičnu rešetku, sve su bile prodate).

Sajam je otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević, koji je preneo pozdrave ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića. Naglasio je značaj ovog sajma za jug Srbije, a posebno je pohvalio organizovanost pčelara Srbije kroz Savez pčelarskih organizacija Srbije. Govorio je i o podršci Ministarstva poljoprivrede pčelarstvu, posebno naglasivši da će od iduće godine subvencija po košnici iznositi 800 dinara (detaljnije OVDE), a nastaviće se i ostalih 6 tipova podrške pčelarstvu koji su postojali i u narednoj godini. 

Predsednik SPOS-a je u svom izlaganju naročito pohvalio podršku Grada Vranja održavanju ovog sajma, jer bez te podrške teško da bi sajam ikada mogao da zaživi u ovakvom svetlu, a posebno je istakao dalekovidost gradonačelnika Vranja dr med. Slobodana Milenkovića, koji je pravovremeno i u potpunosti prepoznao da bi ovakav sajam mogao da dostigne ovakav uspeh u Vranju. 

Gradonačelnik Vranja pohvalio je organizaciju sajma i izrazio lično i zadovoljstvo Grada Vranja što je uspeo da postane dobar domaćin pčelarskom sajmu, te poželeo uspeh i u narednim godinama. 

Svi izlagači sa kojima smo razgovarali bili su prezadovoljni prodajom, a najviše kupaca bilo je iz Makedonije i Srbije. 

Zahvaljujemo se svim posetiocima i izlagačima koji su svojim brojnim prisustvom doprineli da sajam u Vranju doživi ovakav uspeh! 

Idemo dalje u nove pobede! 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien