SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠEN ZAJEDNIČKI LIFLET PROTIV TROVANJA PČELA SA UDRUŽENJEM PROIZVOĐAČA SREDSTAVA ZA ZAŠTITU BILJA (SECPA)Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.355

Udruženje SECPA (Udruženje proizvodača sredstava za zaštitu bilja) čije članice su: Adama, BASF, Bayer, DOW Agriosciences, DuPont, Syngenta Agro i Belchim CP, u saradnji sa SPOS-om i Odborom za zaštitu pčela SPOS-a završilo je rad na kreiranju zajedničkog lifleta koji sadrži osnovna pravila koja korisnici sredstava za zaštitu bilja i pčelari treba da poštuju ukoliko žele da sačuvaju pčele, i ovde te liflete možete pogledati i preuzeti.

Ova saradnja SPOS-a i SECPA prvi je ozbiljan korak u saradnji sa navedenim kućama koje proizvode pesticide, sa ciljem upoznavanja poljoprivrednika sa pravilnom primenom pesticida, kako ne bi dolazilo do trovanja pčela. 

Ovo je još jedna mera kojoj je pristupio SPOS u cilju rešavanja ovog velikog problema savremenog pčelarstva. 

Posao nije bio nimalo lak i trajao je više meseci (prvi sastanak je održan 10. decembra 2015), ali je završen na obostrano zadovoljstvo i konačno je usaglašen tekst lifleta. Iz SPOS-a su na lifletu radili predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović i predsednik Odbora za zaštitu pčela SPOS-a Dejan Marković. Liflet je u potpunosti usaglašen sa zakonskim propisima. Liflet ima poruke za pčelare OVDE, i za poljoprivrednike OVDE, odvojeno.

Zahvaljujemo gospođi Dragani Dimitrijević M. Sc, izvršnoj direktorki SECPA (Serbian Crop Protection Association), na saradnji, i nadamo se i novim projektima u budućnosti. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien