SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ZAVRŠENA MODERNIZACIJA BRENDA „NAŠ MED“Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.219

Zahvaljujući inicijativi predsednice Vlade Republike Srbije Ani Brnabić, Vlada Republike Srbije pomogla je potpunu modernizaciju brenda „Naš med“, te sada možete videti kako od ove nedelje izgleda novi dizajn brenda.

Modernizacija je podrazumevala kompletni rebrending, tj. izradu novog modernijeg dizajna za etiketu i banderolu „Našeg meda“, brendiranje same zgrade Pogona SPOS-a i vozila Pogona, kao i svih pratećih materijala.

Ideja predsednice Vlade Ane Brnabić bila je da se angažuje profesionalni tim koji će uraditi rebrending, i „Naš med“ učiniti prepoznatljivijim na domaćem i stranom tržištu uzimajući u obzir najnovije trendove brendinga, tj. učiniti ga brendom koji će dostojno predstavljati Srbiju na svim meridijanima, i pokazati svim poljoprivrednicima šta se sve može postići dobrom organizacijom, a Vlada Srbije je spremna da pomogne svakome ko se dobro organizuje i pokaže da je sposoban da sopstvenim snagama učini mnogo, a onda će mu i država pomoći da to „mnogo“ postane maksimalno veliko.

U prošlosti je bilo dosta projekata koji su finansirani bez značajnog učešća korisnika, i pokazalo se da nisu imali održivost. SPOS je svojim delima pokazao da radi samo ozbiljne projekte. Za projekte Pogona SPOS-a („Naš med“ doo) i jedinstvene tegle SPOS-a („Reka meda“) SPOS je do ove godine ukupno izdvojio 639.100 evra sopstvenih novčanih sredstava. Time je dokazao da se bavi ozbiljnim razvojnim planovima i da ova grana poljoprivrede ima blistavu budućnost, do koje se može doći samo pregalačkim radom. A kako i narodna izreka kaže: „Ko se penje, Bog mu ruke pruža“.

Posao modernizacije brenda „Naš med“ poveren je kreativnom timu platforme “Srbija stvara”. Srbija stvara je nova, nacionalna platforma nastala na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić. Ona obuhvata sistemske mere za podršku kreativnosti i inovacija u svim oblastima ekonomije i društva, a posebno kreativnih industrija, kao i jačanje kulturne diplomatije i pozicioniranje Srbije kao zemlje kreativnih, inovativnih i autentičnih ljudi i ideja.

Zahvaljujemo se najsrdačnije predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić, ne samo na ovoj inicijativi, već na svemu što čini za Srbiju kao i pčelarstvo Srbije, i time pokazuje domaćinsko ponašanje i želju da se u Srbiji dalje unapređuje sve ono što Srbiji daje komparativne prednosti u ekonomiji. Zahvalnost na podršci i razumevanju specifičnosti pčelarstva upućujemo i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću, kao i savetnici u Jedinici za implementaciju strateških projekata kabineta predsednice Vlade, Maji Bojović. 

Ovo je prvi komercijalni proizvod koji je brendirao kreativni tim platforme “Srbija stvara” u organizaciji kabineta predsednice Vlade Republike Srbije. 

Najviše glavobolja imali smo oko prevoda imena brenda na engleski jezik jer bukvalni prevod Našeg meda u „Our honey“ nije zadovoljavao kompleksne kriterijume kreativnog tima „Srbija stvara“. Na kraju je prihvaćen predlog predsednika SPOS-a, koji je osmislio i samo ime brenda (Naš med), da se brend prevede kao „Homeland honey“ što bi značilo da se radi o medu iz „otadžbine, domovine, prapostojbine, sa lokacije našeg detinjstva“… što odaje potrebnu toplinu imena brenda i njegovo značenje. 

Novi dizajn brenda zaštićen je u Zavodu za intelektualnu svojinu. 

 

Izgled dela etikete 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien