SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ISPORUČEN PRVI DEO DONACIJE GIZ-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.158

Nemačka agencija za međunarodnu saradnju (GIZ) preko projekta Podrška diverzifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim oblastima jugoistočne Evrope (SEDRA) koji sprovodi GIZ i Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj jugoistočne Evrope (SWG), podržali su SPOS u opremanju Centra za obrazovanje pčelara SPOS-a „Naš med“ koji će se nalaziti u Rači, u okviru Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“ doo. Juče je isporučen prvi deo opreme.

Cilj projekta je promovisanje održivog razvoja pčelarstva preko podizanja znanja i kapaciteta pčelara u Srbiji.

Donacija je u vrednosti od 9.989,74 evra, odnosno sve bi bilo plaćeno oko 12.000 evra da je SPOS morao sam da kupuje istu opremu, jer su donacije GIZ-a oslobođene PDV-a. 

Ova suma namenjena je za opremanje Centra za obrazovanje pčelara SPOS-a „Naš med“ koji se kako je poznato, nalazi u objektu Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a „Naš med“, i predviđeno je da ima više od 100 sedišta, radni sto, projekciono platno, video projektor, prateću računarsku opremu, profesionalno ozvučenje, flip chart… Pored programa obrazovanja i pratećih treninga pčelara za koje će se koristiti, u ovoj sali biće održavane i prezentacije o SPOS-u i Pogonu za posetioce Centra za obrazovanje i Pogona, i u svakom trenutku će moći da primi najmanje 100 posetilaca. Sala ima veliki prozor prema centralnoj prostoriji za procesuiranje meda, te će pčelari u svakom trenutku moći da prate šta se u Pogonu događa. Takođe, svaka prostorija u objektu pokrivena je kamerama, koje će sva događanja u Centru za obrazovanje pčelara SPOS-a i samom Pogonu prenositi u realnom vremenu na internet sajtove SPOS-a i Pogona. 

Prema potpisanom Ugovoru, GIZ opremu kupuje direktno od dobavljača, što znatno olakšava finansijske procedure SPOS-u. 

SPOS se zahvaljuje GIZ-u za odobravanje predloga projekta SPOS-a i na prepoznavanju SPOS-a kao jedne ozbiljne organizacije poljoprivrednika Srbije koja već služi za uzor mnogim sličnim organizacijama. 

   

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien