SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ΕΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ «ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» 



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.610

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ 

Η ΠΟΛΗ ΒΡΑΝΙΕ

 

σε συνεργασία με 

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΊΑ ΜΕΛΙΣΣΟΚΌΜΩΝ ΑΛΒΑΝΊΑΣ

με υποστήριξη

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ «MATICA» ΒΡΑΝΙΕ 

 

οργανώνουν

 

ΕΚΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

«ΑΝΟΙΧΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ» 

 

(Βόρεια Μακεδονία, Ελλάδα, Σερβική Δημοκρατία , Αλβανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Μαυροβούνιο)

Αθλητική αίθουσα της πόλης Βράνιε

Ημερομηνία: 23 Σεπτεμβρίου 2023

Ωράριο λειτουργίας: 07-19

 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 

 

9.00 Έναρξη έκθεσης πωλήσεων

10.30-11.00 ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

              – Δήμαρχος της πόλης Βράνιε Σλομπόνταν Μιλένκοβιτς

              – Πρόεδρος της Ένωσης μελισσοκομικών οργανώσεων dr med. Ραντόλιουμπ Ζιβαντίνοβιτς

              – Αντιπρόσωπος της Δημοκρατίας της Σερβίας  

11.00-11.15 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

11.15-11.45 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ «NAS MED» doo, ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΕΛΙΟΥ, ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ

              – Νέναντ Πόρτιτς, Διευθυντής της Μονάδας συλλογής και διάθεσης μελιού από τους μελισσοκόμους της Ένωσης μελισσοκομικών οργανώσεως της Σερβίας «NAS MED» doo 

11.45-13.15 ΔΙΑΛΕΞΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ 

ROGGER PATERSON, Δυτικό Σάσεξ, Μεγάλη Βρετανία, Πρόεδρος της BIBBA (Ένωση για την Προώθηση των Μελισσών και των Μελισσοκόμων)

Ο Ρότζερ Πάτερσον από το Δυτικό Σάσεξ του Ηνωμένου Βασιλείου είναι έμπειρος μελισσοκόμος, λέκτορας και συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων του τομέα της μελισσοκομίας. Ασχολείται με τη μελισσοκομία από τον Ιούνιο του 1963 με περίπου 130 αποικίες. Διδάσκει τις πρακτικές πτυχές της μελισσοκομίας, που επικεντρώνονται στην απλή μελισσοκομία, που περιλαμβάνει την εκτροφή βασιλισσών και τη βελτίωση της ποιότητας των μελισσών. Ενθαρρύνει τους μελισσοκόμους να χρησιμοποιούν μεθόδους που δεν είναι κοινή μελισσοκομική πρακτική, όπως, για παράδειγμα, η εκτροφή βασιλισσών με μια λιγότερο κοινή μέθοδο ή η μέθοδος «Wakeford» για τον έλεγχο του μελισσοσμήνους. Ενθαρρύνει τους μελισσοκόμους να κατανοήσουν τις μέλισσές τους, ώστε να μπορούν να τις φροντίζουν σωστά. Είναι δημιουργός μιας ανοιχτής βάσης κυψέλης με πλέγμα, μίας με σανίδα προσγείωσης και μίας χωρίς, που μπορεί να κατασκευαστεί εύκολα από ανακυκλωμένο ξύλο.

Είναι Πρόεδρος της BIBBA (Ένωση για την Προώθηση των Μελισσών και των Μελισσοκόμων) που προάγει τις εγχώριες, παρόμοιες με τις εγχώριες και τοπικά προσαρμοσμένες μέλισσες. Είναι πρώην μέλος του Εκτελεστικού Συμβούλιου της Βρετανικής Ένωσης Μελισσοκόμων και Αντιπρόεδρος της Ασφαλιστικής ασθενειών μελισσών καθώς και διοργανωτής διάλεξης της Κεντρικής Ένωσης Μελισσοκόμων και της Εθνικής Έκθεσης μελιού. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μελισσοκομία. Πρακτικός οδηγός».

 

Θέμα 1: «ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ ΜΑΣ»

Επισκόπηση των τρεχόντων προβλημάτων με τις βασίλισσες και ορισμένων προτεινόμενων τρόπων για την επίλυσή τους. Παρά τις αρνήσεις ορισμένων ειδικών, πολλοί μελισσοκόμοι σε όλο τον κόσμο βιώνουν ανεξήγητες αποτυχίες με βασίλισσες, όπως, μεταξύ των άλλων, με εξαφάνιση των βασιλισσών και την αντικατάστασή τους  από νεαρές βασίλισσες το καλοκαίρι. Τέτοια προβλήματα εμφανίστηκαν στις αρχές αυτού του αιώνα, σε μεγάλο βαθμό. Οι νεότεροι μελισσοκόμοι βλέπουν έτσι το πρόβλημα, αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι φυσικό. Έχει γίνει μια μικρή έρευνα και το καλύτερο που μπορεί να κάνει ένας μελισσοκόμος είναι να αναγνωρίσει τα συμπτώματα και να διαχειριστεί τις μέλισσές του ανάλογα. Η διάλεξη δίνει παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων, γυρνώντας και μερικά χρόνια πίσω κατά τη μελέτη τους.

Θέμα 2: «Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΟΥ ΡΟΤΖΕΡ ΠΑΤΕΡΣΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΕΙΟ»

Οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι και οι έμπειροι μελισσοκόμοι χρειάζονται συχνά μια συνεχή προμήθεια πυρήνων ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν διάφορες προηγμένες τεχνικές μελισσοκομίας. Αυτό το θέμα δείχνει μια μέθοδο, όπου από μια δυνατή αποικία  που έχει βγει από τον χειμώνα, σε περίπτωση καλών συνθηκών, μπορούν να δημιουργηθούν δέκα ή περισσότερες ποιοτικές αποικίες μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Είναι και συγγραφέας του βιβλίου με τον ίδιο τίτλο.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE