SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREKOGRANIČNA SARADNJA SA BUGARSKOMDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.521

U okviru realizacije projekta “Pčelarstvo bez granica“, koji finansira Evropska Unija, a koju vodi Udruženje pčelara iz Vidina, pčelari Kladova i Negotina prisustvovali su trodnevnom sajmu meda, pčelinjih proizvoda i opreme u Vidinu.

Na sajmu u Vidinu svoje štandove imali su DP „Hajduk Veljko“ iz Negotina i DP iz Kladova.

Ovo je prvi put da se med iz Srbije i med iz Bugarske nađu na istom mestu, što je početak rušenja graničnih barijera u ovoj oblasti.

Osim sajma održana su predavanja na temu organskog pčelarenja i prikazani filmovi o tehnologiji pčelarenja velepčelara iz Bugarske.

Povodom održavanja sajma, član izvršnog odbora SPOS-a dao je intervju za nacionalnu televiziju Bugarske, koji je objavljen u njihovom dnevniku, gde je istaknuta potreba međusobne saradnje, a posebno zalaganje i aktivnost rukovodstva SPOS-a da se u Srbiji spreči pojava i prodaja neadekvatnih pčelinjiih proizvoda, a da pčelari proizvode samo prirodne pčelinje proizvode, i da samo takve mogu prodavati na teritoriji Srbije i drugih zemalja. Sa ponosom je istakao da smo u tome uspeli i da je srpski med posebno „bagremov med“ sada cenjen na evropskom tržištu i da smo uspeli da znatne količine izvezemo u zemlje Evropske Unije, samo zahvaljujući kvalitetu.

Sav med koji su srpski pčelari izložili na svojim štandovima, na kraju sajma poklonjen je organizatoru u humanitarne svrhe.

Poseta je bila uspešna i nastaviće se početkom iduće godine u Srbiji.

Po završetku sajma dodeljena su priznanja za likovne radove na temu „Pčelarstva“ učenicima iz Kladova, I,II i III nagrada opštini Kladovo i opštini Negotin, kao i zahvalnice svim učesnicima pojedinačno.

 

Društvo pčelara “Hajduk Veljko“, Negotin
predsednik
Slavko Luković

 


 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien