SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U OSEČINIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.612

Danas je u Osečini održana Skupština društva pčelara, okrugli sto sa pčelarima i predsednicima društava susednih opština, na kome je učestvovao predsednik SPOS-a, kao i radni sastanak predsednika SPOS-a sa opštinskim rukovodstvom.

Skupu su prisustvovali i predsednici susednih društava pčelara iz Valjeva, Pecke i Zavlake. 

Najuže rukovodstvo opštine prisustvovalo je okruglom stolu i aktivno učestvovalo, što je za svaku pohvalu. 

Nakon okruglog stola, održan je radni sastanak sa opštinskim rukovodstvom gde je predsednik SPOS-a predstavio postojeće modele iz onih opština u Srbiji koje značajno pomažu pčelarstvu. Naime, opština Osečina, iako mala i sa skromnim budžetom, prošle godine je izdvojila za programe u pčelarstvu 100.000 dinara, a ove godine planira veća sredstva, pa su želeli da čuju iskustva iz drugih opština. Ostavljen im je kontakt sa nadležnima u tim opštinama radi razmene iskustava. Ove godine se u opštini Osečina formira i Fond za razvoj poljoprivrede, preko koga bi sredstva trebalo da od sada budu plasirana. 

Inače, Društvo pčelara u Osečini je veoma aktivno i u prethodnoj godini postiglo je odlične rezultate sa vrlo skromnim sredstvima. Predstavlja odličan model za sva ona društva koja nemaju izražene aktivnosti. 

Inače, opština Osečina je najpoznatija u Srbiji po svom Sajmu šljiva. Danas se razgovaralo sa opštinskim rukovodstvom da se Sajmu ozbiljnije priključe i pčelari sa svojim štandovima. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien