SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

RUKOVODSTVO FIRME BURAM POSETILO TAŠMAJDANSKU IZLOŽBUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.901

Kompletno rukovodstvo firme Buram iz Nemačke, koja otkupljuje med iz Srbije, posetilo je u subotu 3. oktobra Tašmajdansku izložbu oko 15 sati.

Pošto su se u to vreme već nalazili u Hrvatskoj, odlučili su da posete ovu izložbu, kako bi lično porazgovarali sa pčelarima u vezi otkupa meda u saću, za koji su veoma zainteresovani. Izložbu su posetili i vlasnik, i direktor i regionalni zastupnik ove firme. 

Naime, kada su u proleće ponudili cenu, koja je bila izuzetno niska za naše uslove za med u saću, SPOS je pozvao zainteresovane pčelare da se jave, ali kako smo i predvideli, nije se javio niko, jer je cena potpuno destimulativna za naše uslove. Sada su na licu mesta, na brojnim štandovima mogli da čuju direktno od pčelara da im ta cena ne odgovara, i da ako žele da zainteresuju pčelare za tu vrstu proizvodnje, moraju da ponude znatno veću cenu. Na kraju, na štandu Vojislava Kapora gde se povela detaljnija diskusija, rekli su da će razmisliti o tome i da će pokušati da preuzmu na sebe troškove transporta do Nemačke, te da će nam javiti svoju konačnu odluku. 

Tokom ove posete, saopštili su nam da su dogovorili isporuku još četiri dodatna šlepera meda iz Srbije sa jednom privatnom firmom, van ingerencije SPOS-a, dok se dosadašnji tempo isporuka preko firme Cmana promet koja je dala najpovoljniju ponudu na tenderu za izvoz meda, nastavlja dogovorenim tempom. Do sada je isporučeno četiri šlepera meda, 2 bagremovog, jedan lipovog i jedan cvetnog meda, a priprema se nova isporuka. 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien