SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA IZLOŽBA U KRAGUJEVCUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.668

 Dana 11. i 12. septembra u Centru Grada, odrzana je 27. izlozba “DANI PCELARSTVA SUMADIJE 2009”, u saradnji sa SPOS-om, a pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca.

U programu svecanog otvaranja izlozbe ucestovala je grupa od 50 dece predskolske ustanove “Nada Naumovic” sa recitalom o pceli, zatim je izvela jednu varijaciju Ljubica Dimitrijevic ucenica plesne skole “Lujo Davico”, a kragujevacki glumci su recitovali besedu Vladike Nikolaja Velimirovica.  Govore su drzali predsednik Drustva pcelara Milutin Bata Petrovic, predsednik SPOS-a Rodoljub Zivadinovic i clan Gradskog veca Stevovic, koji je i otvorio izlozbu.  Za sve izlagace I goste zatim je uprilicen prijem uz prigodan koktel u svecanom salonu Skkupstine Grada.

Na samoj izlozbi ucestvovalo je 30 izlagaca pcelinjih proizvoda, opreme, pribora, literature, inocacija i starih pcelarskih esponata.

Cena meda bija je slobodna, a najcesce se prodavao po 350 dinara po kilogramu, dok je sumski med bio skuplji i trazeniji. Iako je medijska kampanja bila maksimalno zastupljena pre i za vreme same izlozbe, jos uvek nasi sugradjani nemaju naviku da masovno posecuju ove manifestacije, pa su posetioci u najvecem broju bili i kupci. Najvise su prodavane mesavine pcelinjih proizvoda, kao I preparati na njihovoj bazi, a zajednicki zakljucak je, da med  se i dalje najcesce kupuje od poznatog proizvodjaca na kucnom pragu ili pijaci. U svakom slucaju izlagaci su zadovoljni sa ukupnim pazarom za oba izlozbena dana i kazu da je veci u odnosu na predhodne godine, iako se cene nisu mnogo menjale (med prosle godine je bio 300 dinara).

Na samoj izlozbi podeljeno je i 1000 pakovanja dvadesetpetogramskih medova u propagandne svrhe, kao i veliki broj brosura o znacaju i primeni pcelinjih proizvoda u ljudskoj ishrani.

Otvaranje kao i samu izlozbu pratile su i sve 3 lokalne TV stanice.

Na svecanom rucku podeljene su medalje za najuredjenije standove, inovacije i pcelarsku opremu.

Izlagaci su otisli zadovoljni, kako prodajom, tako i samom organizacijom, uz obecanje da ce dogodine sigurno ponovo doci, a mi njih i sve nove izlagace rado cemo docekati.

Rade Kostadinovic

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien