SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SKUPŠTINA U ZAJEČARUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.875

27. februara 2011. godine održana je redovna godišnja skupština Udruženja pčelara “Timok“ iz Zaječara.

Skupštini su kao gosti prisustvovali Slavko Luković, član Izvršnog odbora SPOS-a, Predsednici pčelarskih društava  iz Bora, Vlasta Dimitrijević, i Krivelja, Dragutin Adamović, kao i Vidojević Srbislav, direktor TIMOMEDA, iz Knjaževca.

Nakon utvr]ivanja dnvenog reda, koji  je  jednoglasno usvojen, pristupilo se radu po dnevnom redu. Nakon izveštaja o radu Izvršnog odbora i izveštaja Nadzornog odbora, predložen je finansijski plan i plan rada za narednu godinu, koji su nakon diskusije jednoglasno usvojeni.

Na skupštini  je donet novi statut društva,  u skladu sa statutom SPOS i Zakonom o udruženjima i odluka  da Društvo zastupa predsednik Nenad Dinić.

Dodeljena su priznanja  za 2010. godinu, koja dodeljuje SPOS.  istaknutim pojedincima i RTV Zaječar, koja je uručio Slavko Luković, član Izvršnog odbora SPOS-a.

Po završetku rada  skupštine, po dnevnom redu, održano je predavanje na temu Savremena podnjača i primena oksalne   kiseline za suzbijanje varoe metodom isparavanja, koje je održao Jovanović Čedomir, pčelar iz Niša, nakon čega su usledila pitanja prisutnih pčelara i odgovori, a potom zajednička  zakuska.

Radio Televiziji Zaječar, dao je izjavu Slavko Luković, član Izvršnog odbora SPOS-a koji je govorio o odnosima sa nadležnim državnim organima, subvencijama za pčelare u 2010. godini i predlogu subvencija za narednu 2011. godinu i aktivnostima  oko plasmana pčelinjih proizvoda, pre svega meda, na tržište  EU.

Skupština je uspešno organizovana i korektno radila.

Slavko Luković

 

 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien