SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST IZVRŠNOG ODBORA SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.147

Povodom komentara jedne vesti na sajtu dnevnog lista Blic, gde je postalo očigledno da su organizovano nastupili oni kojima nikako ne ide u prilog borba Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) protiv pojave neispravnog meda na tržištu, te iznose gomilu neistina pokušavajući da dezavuišu SPOS preko predsednika SPOS-a, ovom prilikom obaveštavamo javnost o istini za koju postoje nedvosmisleni dokazi.
Blicu se zahvaljujemo na objavljenoj informaciji, ali mu i sugerišemo da treba da uvede obaveznu registraciju komentatora, jer ovakav način davanja nepotpisanih komentara, vodi nas unazad, a ne u progres po pitanju novinarskih sloboda, kada svako anonimno može da izrekne neistinu bez ikakvih posledica.
Pokušavajući da ometu SPOS i predsednika SPOS-a u njegovom sprovođenju odluka Skupštine SPOS-a, smatraju da će to najlakše učiniti, što pretnjama, što dezavuisanjem njegove ličnosti iznošenjem totalnih neistina. Te neistine graniče se sa najnižim ljudskim pobudama koje normalnoj osobi ni na pamet ne mogu da padnu.
Tako se tvrdi da predsednik SPOS-a nije lekar, da čak nije završio fakultet, da na fakultetu nema zapisa o položenim kolokvijumima i ispitima, što je zaista strašna optužba. To se ne događa prvi put, svojevremeno je protiv njega korišćena čak i teza da ima psihijatrijsku dijagnozu. Vinovnike ovakvih dela ne možemo smatrati normalnim osobama, a na žalost, osuđeni smo na to da se anonimno šetaju pored nas. Svrha svih ovih teških neistina ispunjenih najnižim strastima, jeste samo jedna. Naterati ga da se umori, preda i povuče, jer smatraju da će time prestati borba SPOS-a za kvalitet meda. Nesavesnih ima na svim nivoima, i u marketima i na pijacama, i SPOS će kontinuirano zahtevati da se svi oni kontrolišu, kako danas, tako i u mandatu budućih predsednika SPOS-a, jer to nikada neće zavisiti od jedne osobe, kao što nije zavisilo ni do sada.
Inače, diploma aktuelnog predsednika SPOS-a o završenom Medicinskom fakultetu u Nišu nosi broj 7972, a diploma o završenoj specijalizaciji iz epidemiologije nosi broj 4374, te se sve može lako proveriti. Broj licence Lekarske komore Srbije je 300547.
Takođe se, po ko zna koji put, navodi da je aktuelni predsednik SPOS-a marketing menadžer i ovlašćeni zastupnik za spoljnu i unutrašnju trgovinu Proizvodnog i trgovinskog privrednog društva Cmana Promet iz Krnjeva, što je takođe totalna neistina. On je taj posao obavljao od oktobra 2007. do januara 2008, kada je podneo ostavku, pre kandidature za predsednika SPOS-a, ostavku je javno objavio, kao i na sajtu sa kojim je tada zvanično sarađivao (www.pcelinjak.com) i na kome to još uvek stoji, a sve to piše i na zvaničnom sajtu SPOS-a u njegovoj biografiji (OVDE).  Delegati na Skupštini SPOS-a kada su ga birali za predsednika u februaru 2008. godine, apsolutno su bili upoznati sa time koju je funkciju obavljao, jer je i tada to bio jedan od argumenata protiv njega od strane interesnih grupa, ali su ga ipak dvotrećinskom većinom glasova izabrali za predsednika, jer ga ne znaju od juče. Od kako je u pčelarskom svetu, svima je poznat svojim delima – a ne rečima, kao neprikosnoveni borac za poboljšanje uslova u pčelarstvu Srbije, borac za kvalitet meda, za moderan način pčelarenja, bez antibiotika i šećera, o čemu svedoče brojni njegovi tekstovi i predavanja. Uz to, od firme Cmana promet nikada nije dobio nikakav honorar za svoj rad, jer tog rada nikada nije ni bilo, jer ugovor o saradnji uopšte nije zaživeo u praksi tokom ta tri meseca. Svi njegovi prihodi su javni i legalni, i javno poziva sve nadležne finansijske institucije da ih provere u bilo koje doba, i u bilo kom vremenskom periodu unazad, kao i da ih uporede sa njegovom imovinom i imovinom cele porodice. Izvršni odbor SPOS-a takođe poziva nadležne organe da isto urade sa onima koji ga neistinito optužuju, da uporede njihove prihode sa njihovim imovinskim stanjem, a naročito da provere od koga sumnjive firme otkupljuju med, prodajući tone i tone meda, dok mi u Savezu nikako ne možemo da nađemo pčelare koji im prodaju med. I kada ih možda budu našli, da provere da li broj njihovih košnica odgovara predatoj količini meda.
U svakom slučaju, ovakva hajka nije bez razloga, to pčelari odlično znaju, a SPOS se nada da neće uroditi plodom, kao ni prethodne. Zalaganjem Izvršnog odbora i predsednika SPOS-a, u Srbiju su dovedeni inostrani kupci meda, podignuta je cena meda u otkupu, zavisno od vrste meda i za duplo, i uopšte ne čudi da je to verovatno mnogima pokvarilo nekorektno, čak i sumnjivo poslovanje koje je do tada postojalo. Ali, pčelari dobro znaju kako im je bilo ranije, kako je sada, kao i čemu mogu da se nadaju u budućnosti zahvaljujući aktivnostima SPOS-a, te zato podržavaju kako SPOS i Izvršni odbor SPOS-a, tako i predsednika SPOS-a u sprovođenju odluka Skupštine SPOS-a, i poručuju manipulatorima da se uzalud trude, sada je sve u rukama nadležnih organa.


Izvršni odbor SPOS-a

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien