SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POČETAK SARADNJE SPOS-a SA NACIONALNIM PARKOVIMADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.131

Na poslednjoj sednici, IO SPOS-a izabrao je Komisiju za saradnju sa nacionalnim parkovima, koja ima zadatak da reši probleme pčelara sa upravama nacionalnih parkova oko držanja pčela na njihovoj teritoriji, kao i oko drugih pitanja.

Poznato je da se u nekim nacionalnim parkovima pčelarima naplaćuju takse po košnici, a u drugima im se čak zabranjuje da drže pčele slobodno.

Danas su predsednik Komisije Vlada Todorović  i Koordinator SPOS-a Milutin Petrović, zajedno sa predstavnicima lokalnih društava pčelara, imali prvi sastanak sa direktorom Nacionalnog parka "Đerdap" i njegovim saradnicima, gde je pokušano da se u direktnim pregovorima dođe do kompromisnog rešenja, nakon problema nastalih prošle godine u odnosima Nacionalnog parka i pčelara.

Dogovoreno je da SPOS napravi predlog Pravilnika o načinu postavljanja pčelinjih zajednica na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap, koji Nacionalni park i tako treba da izradi, a predlog SPOS-a predstavljaće polazni dokument za konačnu verziju Pravilnika koji će doneti Nacionalni park Đerdap, shodno zakonskim propisima koji regulišu tu oblast.

Nadamo se da je ovo dobar početak saradnje sa nacionalnim parkovima, koji će dovesti do poboljšanja uslova držanja pčela na teritoriji svih nacionalnih parkova u Srbiji.

Zahvaljujemo se upravi Nacionalnog parka Đerdap na izuzetnoj kooperativnosti, a posebno direktoru.

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien