SPOS logo
  • Bulgarian
  • Croatian
  • English
  • French
  • German
  • Hungarian
  • Macedonian
  • Romanian
  • Russian
  • Serbian
  • Slovenian
  • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПРЕДСЕДНИК СПОС ИЗАБРАН У ПРЕДСЕДНИШТВО САВЕЗА ЗА ХРАНУ И ПОЉОПРИВРЕДУ НАЛЕД



Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.672

Након завршетка изборних седница, у Председништво НАЛЕД-овог Савеза за храну и пољопривреду место су обезбедила првопласирана четири кандидата, међу којима се налази и председник СПОС-а.

Изабрани кандидати су:

1-Тамара Пењић, извршни директор, Carnex

2-Марјана Давидовић, генерални директор, Nestle

3-Родољуб Живадиновић, председник Савеза пчеларских организација Србије

4-Драган Пушара, в. д. директора, Акредитационо тело Србије 

Чланови новог Председништва између себе бирају председавајућег, који ће заједно са три потпредседника бити промовисан на конститутивној седници планираној за новембар, у оквиру месеца који ће бити посвећен радним телима и секторским иницијативама НАЛЕД-а. 

Све о оснивању овог Савеза 2017. године прочитајте ОВДЕ, а о последњим БИТНИМ активностима везаним за пчеларство ОВДЕ и ОВДЕ

Kонкретне регулаторне иницијативе које су номиновали чланови Савеза за храну и пољопривреду, као приоритетне за нову Владу Србије, биће представљене јавности и представницима релевантних институција као основа за дијалог о кључним реформама у области хране и пољопривреде у Србији. 

Избор у руководство Савеза за храну и пољопривреду јесте велика част, али је заправо велика радна обавеза на уређивању сектора хране и пољопривреде у Србији, јер је познато да је НАЛЕД главни иницијатор измена бројних прописа у Србији, који су итекако неопходни и пчеларству. Захваљујемо се НАЛЕД-у и члановима Савеза за храну и пољопривреду на избору. 

Иначе, чланови НАЛЕД-овог Савеза за храну и пољопривреду су: Apatinska pivara, Atlantic grupa, Bambi, Carlsberg Srbija, Carnex, Coca Cola HBC, Dijamant, DIS, Dr. Oetker, Domaća trgovina, Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“, Farmalogist, Gomex, Grad Požarevac, Grad Užice, Heineken, Inpharm, Knjaz Miloš, Koteks Viscofan, Marbo Product, Mercator-S, Metro Cash&Carry, Mlekoprodukt, Nectar, Nelt, Neoplanta, Nestle Adriatic S, Perutnina Ptuj, Savez pčelarskih organizacija Srbije, Strauss Adriatic, Sunoko (MK group), Udruženje odgajivača organskih ovaca i goveda „Golija”, Opština Kučevo, Grad Sremska Mitrovica, Opština Paraćin, Opština Raška, Univerzitet u Beogradu, Univerzitet u Kragujevcu, Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu, Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu, Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu, Lidl, INMES – Institut za higijenu i tehnologiju mesa, Institut za primenu nuklearne energije – INEP, Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju FEFA, Barlan (The Coca Cola Company), Fabrika dečje hrane, E3 International, Zadružni savez Srbije, Zlatiborac, Opština Šid i Opština Inđija.

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE