SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

DAN PLANETE ZEMLJE OBELEŽEN FORMIRANJEM PČELINJAKA U AGENCIJI ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE SREDINEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.079

Povodom proslave Dana planete Zemlje, u ponedeljak 22. aprila formiran je pčelinjak u Agenciji za zaštitu životne sredine, u prisustvu ambasadorke Izraela Alone Fišer Kam, direktora Agencije Filipa Radovića, pomoćnice direktora Agencije Tamare Paunović Čilić, i predsednika SPOS-a Rodoljuba Živadinovića.

Ovogodišnji Dan planete Zemlje obeležava se pod sloganom „ZAŠTITIMO NAŠE VRSTE“, i tim povodom je SPOS postavio košnice u dvorište Agencije, kako bi se ukazalo na značaj pčela u proizvodnji hrane, kao i očuvanju biodiverziteta i zaštite životne sredine.

Pčelinjak za početak broji dve košnice pčela koje je SPOS poklonio Agenciji, a pozivamo i sve zainteresovane pčelare da pomognu u daljem povećanju pčelinjaka svojim eventualnim donacijama pčelinjih društava. SPOS se zahvaljuje Nenadu Saviću na nesebičnoj podršci u sprovođenju ove akcije. 

Ovo je još jedna od aktivnosti koju SPOS sprovodi u okviru projekta zaštite pčela sa NALED-om, Republičkim sekretarijatom za javne politike i USAID-om. 

SPOS izražava zadovoljstvo na dogovorenoj saradnji sa Agencijom i nada se i daljim uspešnim akcijama u budućnosti, posebno se zahvaljujemo direktoru Agencije Filipu Radoviću, pomoćnici direktora Agencije dr Tamari Perunović Đulić, i biologu u Agenciji Slaviši Popoviću koji će održavati pčelinjak. Izražavamo i zadovoljstvo što smo tokom ove akcije upoznali ambasadorku Izraela Alone Fišer Kam, koja je izrazila veliku podršku ovoj saradnji. 

Izveštaj sa skupa možete pročitati i na sajtu Agencije pod datumom 22. april 2019, tj. OVDE

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien