SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ДОПИС КРИЗНОМ ШТАБУ ОКО ОРГАНИЗОВАЊА МАНИФЕСТАЦИЈАDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.460

Конгресни биро Србије, Удружење хотела ХОРЕС, Привредна комора Србије, директорка Института за онкологију и радиологију проф. др Даница Грујичић и Савез пчеларских организација Србије, упутили су 9. септембра допис Кризном штабу Републике Србије са захтевом да се утврде мере здравствене заштите и препоруке за безбедно организовање конгреса и стручних конференција (сајмова, изложби и слично). 

Ево извода из текста дописа:

 

„Иницијатори ове молбе су два битна сегмента нашег друштва. Први, то су домаћа удружења и савези, чији чланови (доктори, професори, медицинске сестре, инжењери, специјалисти, професионалци) стручне конгресе виде као платформу размене знања и експертизе, и као начин опстанка и напредовања струке у „новим“ околностима, где сви ми морамо наставити да стичемо нова искуства, као и да испунимо законима предвиђене услове за добијање лиценци. Крајњи корисиници свега тога су грађани Србије. Други, преко 11.000 запослених у конгресној индустрији, и то у конгресним хотелима, конгресним агенцијама, конгресним просторима и техничкој опреми.
Оба су у претходном периоду пружили максималну подршку у борби са кризом. Током ванредног стања хотели у Београду, Нишу, Крагујевцу и Новом Саду су бесплатно пружили преко 7.000 ноћења нашим лекарима и лаборантима, заједно са конгресним агенцијама су донирали значајне количине бесплатних оброка, постељина, али и посредовали у набавци медицинске опреме, при чему се улога сајмова не сме испустити из вида. Ова помоћ ће се наставити и у даљем периоду, све док то буде потребно. Улога наших лекара и свог медицинског особља је јасна.
Били смо слободни да саставимо нацрт Мера здравствене заштите и препоруке за безбедно
организовање конгреса и пословних догађаја, са јако оштрим критеријумима, који су и повећани у односу на поменуте јавне манифестације. НАРАВНО, унапред прихватамо сваку даљу допуну истих са Ваше стране“. 

 

СПОС се захваљује директору Конгресног бироа Игору Ковачевићу на подршци коју нам је пружао свих претходних година, као и на томе што смо овим заједничким дописом подигли ниво проблема до нових граница, и предложили могућа решења како на таквим манифестацијама спречити ширење корона вируса. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien