SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ЈЕЛ ОВО МОГУЋЕ??Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 12.452

 

Човек се увек зачуди када види нешто што сматра немогућим, али дошло је време да пчелар који ради на откупу меда за једног нашег пакера штити фалсификаторе меда, прича пчеларима да су срећни што пакери не увезу кинески мед и „оборе цену“, прича да је цена од 7 евра на велико и 1000 динара на теглу „много“, преузима законска овлашћења пашног повереника на себе… Не верујете? Уверите се сами читајући шта он каже, без скраћивања његових јавних објава. Ако је вама све ово у реду, онда ништа. Нама није.

Иначе, све то говори и пише пчелар Дејан Тешовић из Банатског Карловца. Да, он је један од нас, али му не смета да покуша да нас наведе на криви пут, ваљда из неког интереса, претпостављамо… 

Да не бисте мислили да ми нешто парафразирамо, објављујемо његове јавне објаве на друштвеној мрежи Фејсбук у целости, бес скраћивања: 

Према томе, пчелари, ако нисте знали, много вам је 1000 динара за багремов мед на теглу и много вам је 7 евра на велико. То што је тржишна цена већа, то нема везе. Вама је то много. Јер Дејан Тешовић то каже. Јер он то зна, а ви не знате. Ништа док вас он не научи. Још вам каже да сте срећни што пакери меда нису окренули лист и увезли мед из Кине, те оборили цену на 5 евра. За његову информацију, мед из Кине није 5 евра, већ га најчешће можете добити за око 2 евра, декларисан као багремов, и то сви купци знају, па ипак долазе у Србију да купе наш багремов мед по 3-4 пута већој цени. Зашто ли? Можда Дејан Тешовић зна да нам то стручно објасни. 

Такође, никад нико из СПОС није „сервирао причу“ пчеларима да мед има цену 15 евра. А то колико меда има у Румунији, Мађарској и Бугарској показаће годишњи извештај о извозу меда из тих држава. Наше информације кажу да ће тешко покрити и своје потребе. А наше информације су увек поуздане. 

Ево и доказа да ради за откупљивача меда, фирму TISACOOP doo: 

Данас смо обавили разговор са господином Јожефом из фирме TISACOOP doo, који нам је потврдио да Дејан  Тешовић откупљује мед у њихово име. Међутим, данас се десило нешто што је прелило чашу, јер је Дејан Тешовић стао у одбрану доказаног фалсификатора меда, фирме MED-HONEY, због јучерашње објаве на сајту СПОС да се њихов мед и даље НЕЛЕГАЛНО налази у промету, иако је инспекција наложила повлачење свих количина (ОВДЕ). Ево како он то види: 

Општи утисак пчелара на ову објаву је јако лош, јер представник откупљивача меда буквално брани фалсификатора меда који нуди багремов мед по 347,8 динара у тренутку кад исти тај Дејан Тешовић за исти тај багремов мед нуди 7 евра, па се може стећи утисак да у фирми Tisacoop doo нешто није у реду. А колико је нама познато, фирма TISACOOP doo до сада никад није ухваћена на делу да фалсификује мед, већ су напротив анализе увек биле добре, и не разумемо како она трпи ову бруку, када има врхунску репутацију? 

Дејану Тешовићу препоручујемо да, пошто не види ништа спорно у цени багремовог меда (са теглом, етикетом, бандеролом и свим трошковима) од 347,8 динара, да под хитно откупи сав тај мед од фирме MED-HONEY за TISACOOP, и тако уштеди разлику до 7 евра колико сада нуди, а разлика није мала, то је чак 475,22 динара! Фина уштеда за TISACOOP. Само што смо ми сигурни да TISACOOP тај мед не занима, али како је онда могуће да занима човека који за њих откупљује мед? Врло дегутантно, не бисмо ни веровали да је овако нешто могуће, да нисмо видели својим очима.

Међутим, ту није крај. Дејан Тешовић је нашао за сходно и да преузме на себе овлашћења пашног повереника, који у нашим прописима постоји мада није заживео, али свакако то не даје ником право да постане приватни пашни повереник и без надзора државе ради тај посао. То је апсолутно противзаконито. И за то ће морати да одговара, јер самопрокламовани пашни повереник нема никакво законско право да било коме ускраћује право да постави своје пчеле на паши где год жели, уз сагласност власника парцеле, у складу са позитивним прописима о удаљености између пчелињака. Ево доказа и за све то: 

 

Баш као што смо рекли. Да нисмо видели све ово, не бисмо могли да поверујемо шта све људи себи могу да допусте! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien