SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MINISTAR POLJOPRIVREDE U NOVOM MILOŠEVUDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.069

Pčelari Novog Miloševa imali su juče čast da im u goste, a ujedno i u radnu posetu dođe Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede gospodin Branislav Nedimović.
U poseti koja je trajala više od jednog sata ministar Nedimović, u pratnji predsednika opštine Novi Bečej gospodina Saše Maksimovića i zvaničnika opštine, obratio se prisutnim pčelarima kojih je bilo podosta. Inače Novo Miloševo važi za mesto koje ima mnogo dobrih pčelara i veliki broj košnica, te je danas ministru postavljeno mnogo pitanja.
Na pitanje kada će biti isplaćene subvencije za ovu 2019 godinu, ministar je rekao da ima dobre vesti i da će subvencije biti ove godine isplaćene ranije nego prethodnih. Naglasio je da je na sastanku sa predsednikom SPOS-a gospodinom Rodoljubom Živadinovićem dogovoreno i da se subvencije povećaju u narednoj godini za 11,1% i da iznose 800 dinara po košnici.

Takođe je istakao da su pčelari najorganizovaniji od svih grupacija u poljoprivredi i da bi svi ostali trebalo da se ugledaju na rad Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Istaknuto je da postoji odlična saradnja SPOS-a i ministarstva koja će u bliskoj budućnosti doneti mnoge pozitivne stvari za pčelare.

Razgovarano je o trovanjima pčela koja su se desila u našoj okolini i da je urađeno sve što treba da bi se vinovnici trovanja procesuirali.

Na pitanje o registraciji pčelarskih vozila ministar je odgovorio da se intenzivno radi da se ovaj dugogodišnji problem konačno i zauvek reši. Oko ovog problema angažovano je više ministarstava zajedno sa SPOS-om.

Rečeno je da je ministarstvo potpuno spremno da pomogne pčelarima oko pošumljavanja ukoliko pčelari budu spremni da se upuste u ovaj projekat.

Nema ozbiljne pčelarske teme da se o njoj nije prodiskutovalo, a svako je mogao da pita apsolutno sve što ga interesuje.

Posebno je istaknuto da se radi na izradi nacionalnog plana za pčelarstvo koji bi trebao biti putokaz kako treba raditi u budućnosti.

Ministar je je izrazio potpunu spremnost da pčelarima pomogne uvek i po svakom pitanju.ž

Moram reći u ime svih prisutnih da zaista nikada nismo imali ovoliko razumevanja za naše probleme, kao sada od ovoga ministra i Ministarstva.

Takođe, mora se istaći odlična i vrlo produktivna saradnja SPOS-a i Ministarstva poljoprivrede, a ujedno i cele Vlade Republike Srbije koji imaju potpuno razumevanje za nas pčelare.

Na kraju bih se još jednom zahvalio ministru gospodinu Branislavu Nedimoviću na izdvojenom vremenu za nas i moram reći da srpsko pčelarstvo dugo nije imalo ministra koji ovoliko pomaže pčelarstvo. 

Saša Tatomirov 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE