SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

МОЛДАВСКИ МЕД ИПАК У ЛИДЛУ?Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.530

СПОС је управо добио дојаву да је Лидл прихватио да пласира молдавски мед који му је понудила фирма АЗА доо из Старих Лединаца код Новог Сада, иако су прве информације биле да је одбио.

Информације о најави одбијања можете прочитати ОВДЕ. СПОС је тада похвалио Лидл на показаној друштвеној одговорности, али нове информације говоре нешто друго… 

Зато јавно питамо Лидл и фирму АЗА да ли је ова дојава тачна, и ако јесте, шта ће писати на тегли меда у којој се у целости или делимично налази мед увезен из Молдавије? Да ли ће рецимо писати да је то мешавина меда из Србије и Молдавије, или само из Молдавије, или ће писати да је мешавина меда из ЕУ и ван ЕУ? Да ли Лидл и АЗА желе да покажу потрошачима шта им тачно продају или не желе? Јавност то треба да зна, нема разлога да се било шта крије. Понављамо да потрошачи ИМАЈУ ПРАВО да знају шта једу, да ли је то мед са пореклом и каквим пореклом, јер ако их пакери и трговци неће да обавесте, нека потрошачи размисле ЗАШТО НЕЋЕ, и каква је то онда брига о потрошачима? Позивање на законску обавезу означавања порекла није довољно, пуно поштовање и добра намера према потрошачима су много јачи од закона. 

Ако је тај мед истог квалитета као српски мед или је можда и бољи, зашто га не означе као мед из Молдавије? Нека се похвале. Зашто би бежали од тога? Молимо да нам и то одговоре… српска јавност и потрошачи имају право да знају шта једу! 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien