SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA ,,REKA MEDA’’ U BANJI JUNAKOVIĆDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.685

U petak 31. јula u Banji Junaković u blizini Apatina održana je završna konferencija Projekta ,,Reka meda“ koji je SPOS dobio od EU i Austrijske razvojne agencije (ADA).

Projekat je finansiran iz IPA fonda Evropske Unije, preko Austrijske razvojne agencije. Detalje o projektu mogli ste pratiti preko časopisa ,,Pčelar’’ i ovog sajta.

 

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju ,,Junaković“ u prisustvu brojnih gostiju, održana Završna konferencija projekta sa početkom u 11:30 časova.

Skupu su prisustvolali brojni pčelari, predstavnici opštine Apatin, društva pčelara iz Apatina koje je bilo partnersko udruženje na projektu – domaćin ovog skupa, Rukovodstvo SPOS-a, predvođeno predsednikom SPOS-a gospodinom Rodoljubom Živadinovićem, dr doc. Nebojša Nedić koautor priručnika o DPP i Nena Nikolić iz partnerskog udruženja ,,Kladenac’’, Beograd koja je autor teksta projekta, predstavnici partnera na projektu.

Skupu se prvo obratio predsednik Društva pčelara Apatin gospodin Rade Stevanović, potom je prisutne pozdravio zamenik predsednika SO Apatin gospodin Miodrag Bakić. Zvanicama se obratio i predsednik SPOS-a gospodin Rodoljub Živadinović, on je ukazao na tok projekta, na ono što je on predstavljao i šta predstavlja za srpsko pčelarstvo i članove SPOS-a, iako je ovaj san dosegnut i članovi pred sobom imaju unikatnu teglu, predsednik je istakao da se i nove aktivnosti planiraju i da sledi dalji rad i napredak u koji moraju biti uključeni svi članovi.

Prisutnima je potom menadžer projekta ,,Reka meda’’ Milutin Petrović (zamenik predsednika SPOS-a) izložio prezentaciju projekta i postignute rezultate.

Na predlog domaćina gospodina Stevanovića predsednik SPOS-a je potom upoznao prisutne sa najnovijim aktivnostima SPOS-a i potom se pristupilo direktnim pitanjima pčelara i članova SPOS-a na koje je gospodin Živadinović redom odgovarao.

Nakon konferencije priređen je ručak gde su pčelari u prijatnoj atmosferi objekta, razmenili utiske i prijatno se družili.

 

SPOS još jednom izražava duboku zahvalnost Evropskoj uniji i Austrijskoj razvojnoj agenciji na pomoći u vidu granta, jer bez te pomoći ovaj san ne bi bilo moguće ostvariti.

Realizovani projekat predstavlja osnov za dalji razvoj SPOS-a i sa sobom nosi brojne benefite za članove. Standard kvaliteta Dobra pčelarska praksa je prvi privatni standard tog tipa u svetu, čije će se dejstvo i uticaj osetiti i rasti i u narednom periodu. Unikatna tegla SPOS-a postala je stvarnost, proizvod je praktično na tržištu, logo zaštićen i spreman u potpunosti za tržište. Kontrolom kvaliteta u ovlašćenoj, referentnoj ustanovi SPOS je otišao korak dalje i takav proizvod plasirao, time stavši rame uz rame sa nemačkim pčelarima, srećno svima u plasiranju našeg meda u našoj tegli!

 

 

Sekretar SPOS-a

Radivoje Ranković

 

IMG ada-logo-e European_Union IMG_5244 IMG_5253 IMG_5255 IMG_5263

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien