SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PANAIRI I TRETË I BLETARISË I BALLKANIT JUGLINDORDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.298

 

 

PANAIRI I TRETË I BLETARISË I BALLKANIT JUGLINDOR

ME PJESËMARRJE NDËRKOMBËTARE

(Maqedoni, Shqipëri, Bullgari, Greqi, Turqi, Mali i Zi)

 

Salla sportive e qytetit të Vranjës

E shtunë, 21 shtator 2019

Orari i hapjes: 9:00 -19:00

 

HYRJA FALAS PËR TË GJITHË

PARKIM FALAS PËR EKSPOZUESIT DHE VIZITORËT NË OBORRIN E SALLËS SPORTIVE

 

PROGRAMI I PANAIRIT:

9:00 Fillimi i ekspozitës së shitjeve

10:30 – 11:00 HAPJA CEREMONIALE E PANAIRIT

              – Kryetari i Bashkisë Vranje, Sllobodan Milenkoviç

              – Përfaqësuesi i Ministrisë së Bujqësisë, Pylltarisë dhe Menaxhimit të Ujërave

              – Kryetari i UOBS-së (Unioni i Organizatave të Bletarisë të Serbisë), Rodoljub Zhivadinoviç

11:00-11:15 PROGRAMI KULTURORO-ARTISTIK

11:15-11:30 IMPIANTET PËR MBLEDHJEN DHE VËNIEN NË TREG TË MJALTIT TE BLETËRRITËSVE TË UOBS-it „NAŠ MED“ d.o.o.” NË TREGUN BOTËROR TË MJALTIT NGA VITI 2020

              – Kryetari i UOBS-it, Rodoljub Zhivadinoviç

11:30-13:30 Tema: „Kërkesat për cilësinë e mjaltit në tregun gjerman, parametrat që ndikojnë në cilësinë e tij dhe këshillat për teknikat e bletarisë që sigurojnë mjaltë dhe propolis me cilësinë më të lartë“

              Ligjërues: Dr. rer. nat. Annette Schroeder, Hohenheim, Gjermani, Doktoreshë e Shkencave Natyrore dhe Studiuese, Inxhiniere e Teknologjisë Ushqimore

Annette Schroeder është një doktoreshë e shkencave natyrore e punësuar në Institutin Shtetëror të Bletarisë, në Universitetin e Hohenheimit, Gjermani (Apicultural State Institute, University of Hohenheim, Germany). Ajo është një nga pjesëmarrëset në “Projektin gjerman të monitorimit të bletëve” (The German bee monitoring project), një studim afatgjatë rreth humbjeve periodike të mëdha dimërore të shoqërive të bletëve. Që nga tetori i vitit 2018, ndodhet në krye të laboratorit të cilësisë së mjaltit në Institutin Shtetëror të Bletarisë.

13:30-14:30 Tema: „Shkaqet e shfaqjes në masë të vatrave gëlqerore e të përziera vitet e fundit dhe masat për tejkalimin e tyre“

              Ligjërues: Prof. Dr Zoran Stanimiroviç, Fakulteti i Mjekësisë Veterinare, Beograd

19:00 Ceremonia e mbylljes dhe ekspozita e shitjeve

              – Përfaqësuesi i Qytetit të Vranjës do t’u ndajë fletë-falënderime të gjithë pjesëmarrësve, si dhe diploma për stendën më të bukur dhe ekspozuesin më të largët

 

 

Kushtet tërheqëse të ekspozimit në panair mund t’i gjeni në lidhjen:

www.spos.info/program-treceg-pcelarskog-sajma-jugoistocnog-balkana/

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien