SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ТРЕТ ПЧЕЛАРСКИ САЕМ НА ЈУГОИСТОЧЕН БАЛКАНDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.554

 

ТРЕТ ПЧЕЛАРСКИ САЕМ

НА ЈУГОИСТОЧЕН БАЛКАН

СО МЕЃУНАРОДНО УЧЕСТВО

(Македонија, Албанија, Бугарија, Грција, Турција, Црна Гора)

 

Спортска хала на Градот Врање

сабота, 21 септември 2019 година

Работно време: 09:00 – 19.00 часот 

 

БЕСПЛАТЕН ВЛЕЗ ЗА СИТЕ

БЕСПЛАТЕН ПАРКИНГ ЗА ИЗЛАГАЧИТЕ И ЗА ПОСЕТИТЕЛИТЕ ВО ДВОРОТ НА СПОРТСКАТА ХАЛА

 

ПРОГРАМА НА САЕМОТ:

09.00 Почеток на продажната изложба

10.30-11.00 СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА САЕМОТ

              – Градоначалникот на Врање, Слободан Миленковиќ

              – Претставник на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство

              – Претседателот на Сојузот на пчеларски организации на Србија (СПОС), Родољуб Живадиновиќ

11.00-11.15 КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА

11.15-11.30 ПОГОН ЗА СОБИРАЊЕ И ПЛАСМАН НА МЕД НА ПЧЕЛАРИТЕ НА СПОС „НАШ МЕД“ доо НА СВЕТСКИОТ ПАЗАР НА МЕД ОД 2020 ГОДИНА

              – Претседател на СПОС, Родољуб Живадиновиќ

11.30-13.30 Тема: „Барања за квалитет на медот на германскиот пазар, параметрите што влијаат врз неговиот квалитет и совети за техниките за пчеларење што обезбедуваат врвен квалитет на медот и на прополисот“

              Предавач: Д-р Анет Шредер, Хохенхајм, Германија, доктор по природни науки и истражувач, инженер за прехранбена технологија

Анет Шредер е доктор по природни науки и вработена е на Државниот институт за пчеларство, на Универзитетот Хохенхајм, Германија (Apicultural State Institute, University of Hohenheim, Germany). Таа е еден од учесниците во проектот „Германски проект за набљудување пчели“ (The German bee monitoring project), долгорочна студија за тоа како периодично да се разберат големите зимски загуби на пчелни општества. Од октомври 2018 година се наоѓа на чело на лабораторијата за квалитет на медот на Државниот институт за пчеларство.

13.30-14.30 Тема: „Причини за масовната појава на варовно и на мешинасто легло во последниве години и мерки за нивно надминување“

              Предавач: Проф. д-р Зоран Станимировиќ, Факултет за ветеринарна медицина, Белград

19.00 Свечено затворање на саемот и продажна изложба

              – Претставник на Градот Врање на сите учесници ќе им додели благодарници, како и дипломи за најубав штанд и за најоддалечен излагач.

 

Применливите услови за излагање на саемот видете ги на линкот:
 www.spos.info/program-treceg-pcelarskog-sajma-jugoistocnog-balkana/

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien