SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПОГОНУ ”НАШ МЕД” ОДОБРЕН ИЗВОЗ МЕДА ЗА КИНУDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.465

Данас, у раним јутарњим часовима, добили смо обавештење од Опште управе царина Народне Републике Кине да је Погон НАШ МЕД регистрован за извоз меда у Кину!

У нашем званичном налогу у систему за увознике у Кину пише да је ОДОБРЕНО. И на јавном систему свих увозника у Кину налази се наш Погон. Добили смо увозни број и за сад смо једини за мед и пчелиње производе на списку из Србије. Све то су проверили и потврдили нам током преподнева и из Управе за ветерину Министарства пољопривреде, које је надлежно за извоз пољопривредних производа, те и мед. 

Одмах смо контактирали купца из Кине и обавестили га о добијању одобрења које чекамо од јула, када је држава Србија, односно Управа за ветерину, послала за Кину сву захтевану документацију, која је до сада била на разматрању код надлежних органа Народне Републике Кине. Један од купаца, са којим смо у контакту већ више од годину дана, се јако обрадовао, најавио уплату аванса сходно уговору (након добијања документације од стране кинеске лабораторије) који смо већ потписали пре 8 дана пошто се очекивало да ће се добити одобрење, те рекао да ће два њихова представника ускоро доћи у Србију да посете Погон ”Наш мед”. 

Хвала свима који су помогли да се ово догоди, посебно нашем визионарском државном руководству (председнику Александру Вучићу, премијерки Ани Брнабић и министарки пољопривреде Јелени Танасковић, као и бројним посленицима Управе за ветерину, који су сви заједно вредно радили да се до овога дође) као и нашем будућем купцу из Кине. Посебну захвалност на разумевању и праћењу наших настојања за успешнијим пословањем, упућујемо и визионарском руководству Банке Поштанска штедионица. Посебно поштовање и захвалност упућујемо и свим упорним и стрпљивим пчеларима који су одлучили да мед предају Погону ”Наш мед” чиме су помогли да створимо предуслове да дођемо до реалне цене меда. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE