SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POSETA MINISTARKE ZA DEMOGRAFIJU I POPULACIONU POLITIKU POGONU “NAŠ MED”Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.812

Juče je prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku, zajedno sa predsednikom opštine Rača dr vet. med. Nenadom Savkovićem posetila Pogon “Naš med”.

 

Poseta je bila nenajavljena, tj. iznenadna. 

Ministarka je prilikom posete pohvalno govorila o izgrađenom Pogonu i podsetila na njeno prisustvo postavljanju kamena temeljca za Pogon (detaljnije OVDE).

U razgovoru sa direktorom Pogona, Nenadom Portićem, ona je izrazila zadovoljstvo što su pčelari izgradili zajednički sopstveni pogon kako bi sami mogli da plasiraju svoj kvalitetan med bez posrednika.  Ministarka je želela da se upozna sa putem koji je bilo potrebno do sada preći, tj. od starog sna pčelara SPOS-a, objavljenog u časopisu „Pčelar“ još sredinom sedamdesetih godina prošlog veka, kada se ovakva ideja prvi put javno iznela. Zatim je na predlog predsednika SPOS-a Rodoljuba Živadinovića, osavremenjena ideja postala i deo Programa rada SPOS-a od 2016-2020. godine, koji je usvojila Skupština SPOS-a, i IO SPOS-a ju je u planiranom roku i realizovao, te se sada konačno približio početak rada Pogona, o kojem je u toku razgovora bila upoznata od strane direktora Pogona. Ona je izrazila interesovanje za opemu koja se nalazi u Pogonu, kao i za mogućnosti izvoza našeg meda.

Prethodno je ministarka sa predsednikom opštine obišla i važne infrastrukturne projekte na teritoriji opštine Rača čija realizacija je u toku a koje finansira nejno ministarstvo.

Ministarki Slavici Đukić Dejanović i predsedniku opštine Nenadu Savkoviću upućujemo zahvalnost na obilasku Pogona. 

 

Nenad Portić,

Direktor Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a “Naš med” doo, Rača

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien