SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PREDSEDNIK SRBIJE I MINISTAR POLJOPRIVREDE MEĐU PČELARIMA BANATADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.124

Kako je SPOS-u i najavljeno, danas su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, obišli pčelare Banata u Lazarevu.

Predsednika i ministra dočekali su brojni pčelari i poslenici SPOS-a, Janoš Balint, Biljana Tomić, Anica Batinić, Miladin Milosavljević i drugi. Zahvaljujemo im se što su dostojno predstavili SPOS i predsedniku Srbije preneli par pčelarskih problema koje još treba rešiti. U saradnji sa ministrom poljoprivrede i predsednicom Vlade već je rešeno mnogo toga, neke od aktivnosti su u završnoj fazi i uskoro će ugledati svetlost dana, i pčelarstvo danas može da se pohvali da je na najboljem mogućem putu, na kakvom nikada nije bilo, jer ovakvu podršku države zaista do sada nismo imali. I to nije podrška radi podrške, ta podrška je itekako zaslužena ozbiljnim i organizovanim radom naših pčelara u okviru SPOS-a, to predsednik, premijerka i ministar poljoprivrede odlično znaju. 

Predsednik Vučić izjavio je da je med naša velika šansa, a od njegove proizvodnje posredno i neposredno može da se zaradi čak 150 miliona evra. Predsednik je najavio dalju podršku države pčelarima, a prva aktivnost biće ubrzano donošenje pravilnika o registraciji pčelarskih vozila, već do kraja aprila! 

Predsednik Vučić je rekao da proizvodnja meda predstavlja ogromnu korist za našu zemlju i da je država spremna da sagleda na koje još načine može da pomogne.

„Ovde sam da mi vi kažete šta je to što država još treba da uradi da biste vi mogli lakše da poslujete i više da zarađete i proizvodite u budućnosti“, rekao je predsednik Vučić. 

Za izložbu meda koju su pčelari priredili rekao je da je veličanstvena, te naveo da je naučio nešto o medu. 

 

Predsednik Vučić je rekao da je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović hvalio Savez pčelarskih organizacija Srbije kao jednu od najboljih i najuspešnijih organizacija poljoprivrednika u Srbiji.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović je rekao da se ljudi često odnose prema pčelarstvu kao prema hobiju, a da zapravo u pčelarstvu leži neverovatan potencijal. „Ubeđen sam da je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) kao krovna organizacija ubedljivo najbolja organizacija u oblasti poljoprivredne proizvodnje“, rekao je ministar Nedimović.

 

Ministar je obećao nastavak subvencija po košnivi koje iznose 720 dinara po registrovanoj košnici, ali i nastavak pomoći za nabavku opreme za pčelarstvo od 50% do 65%. „Preko SPOS-a i vaše zadruge, ako bude zainteresovanosti, mogli bismo da uradimo kapcitete za pakovanje vašeg meda“, rekao je Nedimovć i naveo da je Pravilnik o tome donet i da stupa na snagu za deset dana. 

Naveo je da je u ponedeljak bio u Ujedinjenim arapskim emiratima (UAE) te da tamo postoji potražnja za srpskim medom, koji treba da bude označen i prepoznatljiv.

Najavio je da će se razgovarati o oznaci geografskog porekla, te naglasio da objekat SPOS-a u Rači za prikupljanje i plasman meda „Naš med“ treba da bude primer celoj državi. 

 

Izvor: Poslenici SPOS-a i Kurir (www.kurir.rs/vesti/biznis/3228735/vucic-u-lazarevu-med-je-nasa-velika-sansa-zarada-je-150-miliona-evra) 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien