SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRIBLIŽAVAMO SE REŠAVANJU PROBLEMA REGISTRACIJE PČELARSKIH VOZILADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.601

Juče je predsednik SPOS-a imao sastanak u Agenciji za bezbednost saobraćaja, vezano za rešavanje problema registracije pčelarskih vozila.

Shodno zaključku sa prethodnog sastanka (OVDE), Agencija je prosledila dopis Direkciji policije, sa informacijom da se SPOS obratio Agenciji oko rešavanja ovog velikog problema, i da se predlaže rešavanje problema tehničkog pregleda i registracije vozila koja se koriste u pčelarstvu. Agencija je obavestila Direkciju policije da će, iz svoje nadležnosti, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine, preduzeti korake na uspostavljanju klasifikacije pčelarskih vozila. 

Poslat je i dopis Ministarstvu poljoprivrede, sa predlogom da se pripreme izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja u vidu amandmana Ministarstva poljoprivrede, koje će omogućiti da ministar poljoprivrede, uz saglasnost ministra saobraćaja, donese Pravilnik o vozilima koja se koriste u pčelarstvu, slično modelu iz Hrvatske koji je SPOS podneo Agenciji kao pozitivan primer da ovaj problem može da se reši, na korist države, pčelarstva i pčelara. 

Zahvaljujemo se Agenciji na sprovođenju inicijative dogovorene na prethodnom sastanku, sada je na SPOS-u da u saradnji sa ostalim nadležnima, doprinese da se inicijativa i realizuje u dogledno vreme, tj. kada izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja dođe na dnevni red, što se očekuje u narednim mesecima. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien