SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

ПРОШИРЕЊЕ ПРУЖАЊА ПРАВНЕ ПОМОЋИ ЧЛАНОВИМА СПОСDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.879

Адвокатска канцеларија ”Јанковић” која ради за чланове СПОС-а, заједно са својим партнерским адвокатским канцеларијама широм Србије, доставила нам је обавештење по коме ће од сада структурно проширити своју делатност, али наравно, само за чланове СПОС-а.

Ево њиховог обраћања у целости:

 

Поштовани,

У протеклом периоду велики број пчелара – чланова СПОС-а се обраћао нашим адвокатским канцеларијама у циљу добијања одређених информација, убрзања поступака везаних за доделу подстицаја – субвенција, провере документације на име промета меда ради провере правилног обрачуна и исплате ПДВ надокнаде итд.

Битна чињеница и погодност за све пчеларе – чланове СПОС-а је та, да за пружање правне заштите они не плаћају адвокатима награду за предузете радње, већ исту уступају само и искључиво у случају успешног окончања њихових судских или управних поступака у којима се досуде трошкови заступања адвоката. Значи, ангажовање адвоката је бесплатно за чланове СПОС-а под већ објављеним условима (детаљније ОВДЕ).

На овај начин већина пчелара – чланова СПОС-а у протеклом периоду је имала могућност да без икаквих трошкова на име ангажовања адвоката убрзају поступке добијања „субвенција“ тј. да убрзају поступак добијања решења о субвенцијама,као и да провере да ли им је ПДВ надокнада на име промета меда правилно обрачуната и исплаћена. Ове две врсте правне помоћи пчелари су и највише користили, те тренутно наше адвокатске канцеларије имају велики број оваквих клијената.

Међутим, у протеклом периоду су се такође учестали позиви пчелара – чланова СПОС-а који имају одређене правне проблеме или ситуације које нису регулисане закљученим уговором о пружању правне помоћи између СПОС-а и наших адвокатских канцеларија, чак немају везе ни са пчеларством, већ се ради о приватним проблемима.

У циљу ширења правне заштите коју вам убудуће можемо пружати, обавештавамо пчеларе – чланове СПОС-а да ће им наше адвокатске канцеларије убудуће пружати целокупну правну заштиту (чак и невезану за пчеларство), спуштајући наше трошкове који су прописани Адвокатском тарифом до 50% од њене вредности, све у зависности од сложености проблема, рокова за поступање и других чињеница (тарифу прописује Управни одбор Адвокатске коморе Србије и можете је погледати ОВДЕ).

Другим речима, предузимање најчешћих правних радњи у виду писања уговора, изјава, вођења парничних, кривичних поступака, поступака пред Прекршајним судом итд. наше адвокатске канцеларије ће предузимати за новчану накнаду умањену до 50% од њених прописаних вредности што је максимално умањење по нашој Адвокатској тарифи.

Једини услов је да пчелар буде члан СПОС-а.    

Сматрамо да ће на овај начин пчелари по потреби имати могућност да користе шири спектар наших услуга по нижим ценама, независно од тога где живе, где се одређени поступци воде или где је место пружања правне заштите.

На крају, нови услови заступања представљају одраз успешне и плодоносне сарадње између СПОС-а и наших адвокатских канцеларија установљене управо у циљу заштите права и интереса пчелара.

За све консултације јавите нам се на телефоне: +381649539078 (адвокат Никола Д. Јанковић), + 381603227638 (адвокат Јелена С. Миловановић) +381644391121 (адвокат Душан И. Марковић). Број адвокатске канцеларије је 0118110934, емаил: [email protected].

 

адвокат Никола Д. Јанковић 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE