SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

PRVI SASTANAK OKO SPROVOĐENJA PROJEKTA SPREČAVANJA TROVANJA PČELADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.055

Nakon što je SPOS dobio NALED-ov projekat javno privatnog dijaloga, koji NALED sprovodi u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike (RSJP), a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), danas je održan prvi pripremni sastanak na kome su dogovorene naredne aktivnosti.

Više o projektu pročitajte OVDE

Ispred NALED-a sastanku su prisustvovali Jelena Bojović, direktorka Tima za regulatornu reformu NALED-a, Aleksandra Sekulović, savetnica za javno-privatni dijalog NALED-a, kao i Jovan Dragumilo, iz Republičkog sekretarijata za javne politike. 

Ispred SPOS-a sastanku su prisustvovali predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, koordinator stručne službe SPOS-a Radivoje Ranković, predsednik Odbora za zaštitu pčela SPOS-a Miloš Bogdanović, i referentkinja SPOS-a za administrativne i opšte poslove Svetlana Potkozarac. 

Delegacija NALED-a izložila je sve detalje projekta uspostavljanja javno privatnog dijaloga koji bi trebalo da rezultira jačanjem kapaciteta SPOS-a, još dubljom saradnjom sa nadležnima, i naravno konačnim suštinskim rešavanjem problema trovanja pčela u poljoprivredi ali i tokom suzbijanja komaraca i krpelja. Naš je Zakon odličan po tom pitanju, ali treba doneti određena podzakonska akta i procedure, koje bi olakšale, ubrzale i učinile efikasnijom borbu protiv nesavesnih, tj. Zakon u potpunosti primeniti! 

Redovno ćemo izveštavati javnost o sprovođenju ovog projekta. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien