SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS I POGON „NAŠ MED“ NA SAJMU HRANE U MOSKVIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.495

Savez pčelarskih organizacija Srbije i NAŠ MED doo su uz finansijsku podršku Razvojne agencije Vojvodine učestvovali kao suizlagači na jednom od vodećih međunarodnih sajmova hrane i pića u Moskvi „WORLD FOOD MOSCOW“, tražeći kupce meda.

Razvojna agencija Vojvodine je organizovala zajednički nastup u okviru zajedničkog štanda Vojvodine i omogućila izlagačima da predstave svoje proizvode kako bi ih plasirali na nova tržišta. Pored SPOS-a, na zajedničkom štandu su učestvovale kao suizlagači i sledeće prestižne firme iz Vojvodine: COPA – COOPERATIVE OF PANNONIAN APPLES, LUČIĆ GROUP, JS&O,  POLLINO AGRAR, HLADNJAČA VOĆKO DOO DONJI TAVANKUT, GREEN HOUSE FOOD, SWEET CHERRY LADY i APPLE WORLD.

Sajam je trajao od 24. do 27. septembra i održavao se u prostorijama Crocus Expo centra. Na sajmu je učestvovalo 1.764 izlagača i imao je 30.768 posetilaca.

Razvojna agencija Vojvodine je za potrebe sajma izradila zajedničku brošuru u kojoj su bile predstavljene kratkim opisom i fotografijama sve firme suizlagači, kao i kratak promo video za svaku od firmi. Promotivni videi su se neprekidno prikazivali na tv ekranima koji su bili postavljeni u sklopu štanda te su potencijalni kupci meda mogli na snimku da vide izgled Pogona.   

Osnovna misija SPOS-a na ovom velikom sajmu je bila da pronađe i stupi u kontakt sa što većim brojem potencijalnih kupaca meda, što se i dogodilo i više od očekivanog.

SPOS je na sajmu predstavljala tročlana delegacija:

  • Radivoje Ranković, direktor Pogona u izgradnji,
  • Nenad Portić, budući direktor Pogona i
  • Svetlana Potkozarac, referentkinja za administrativna i opšta pitanja.

U toku trajanja sajma predstavnici SPOS-a su održali oko 30 B2B (Business to Business) sastanaka sa prestižnim kompanijama širom sveta, kako uz pomoć mobilne aplikacije ITE Connent putem koje je omogućeno zakazivanje B2B sastanka pre samog početka sajma, tako i u toku samog trajanja sajma zakazivanjem sastanaka na licu mesta sa kompanijama koje bi mogle biti potencijalni kupci meda.

SPOS je za potrebe sajma obezbedio izradu i štampanje dvostrane brošure na ruskom i engleskom jeziku pod nazivom „MAGIJA SRPSKOG MEDA“ u kojoj su ukratko opisane najbitnije aktivnosti SPOS-a, privatni standard kvaliteta „DOBRA PČELARSKA PRAKSA“, prostranost i kapaciteti Pogona NAŠ MED doo. Na sajmu je podeljeno oko 1.500 ovakvih brošura.

Predstavnici SPOS-a su svim firmama u celosti predstavili Pogon NAŠ MED doo i ukazali na kvalitet srpskog meda i tradiciju srpskog pčelarstva. Mnoge od pomenutih firmi su već bile upoznate sa kvalitetom srpskog meda, te su bile vrlo zainteresovane za saradnju. Sa svim firmama SPOS je razmenio kontakte i očekuje buduće korake čim Pogon krene sa radom u prvoj polovini naredne godine.

Štand Vojvodine su između ostalog posetili i Srđan Kružević, zamenik gradonačelnika Novog Sada, Milorad Radojević, član gradskog veća za privredu, Novi Sad, Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva, Željko Trbović, predsednik opštine Pećinci.

Takođe, 25. septembra štand Vojvodine posetila je i delegacija AP Vojvodine u sledećem sastavu: Đorđe Milićević, potpredsednik Pokrajinske Vlade, Ognjen Bjelić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Goran Lazović, savetnik predsednika Pokrajinske Vlade, Milan Subotin, šef protokola.

Zahvaljujemo se Razvojnoj agenciji Vojvodine na ovoj velikoj podršci našem Pogonu na samom početku rada, a posebnu zahvalnost dugujemo Oliveri Kovačevič i njenim saradnicima. 

Tročlana delegacija SPOS-a na Sajmu hrane u Moskvi 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien