SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

SPOS RASKINUO UGOVOR SA PET FIRMI ZA OTKUP MEDADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 6.762

Obaveštavamo vas da je SPOS raskinuo Ugovore sa firmama – otkupljivačima meda, sa kojima je, između ostalog, bilo dogovoreno da firme otkupljivači otkupljuju med isključivo od članova SPOS-a, kao i da SPOS redovno obaveštavaju o ispunjenju Ugovora. Pošto nijedna od firmi potpisnica nije ispoštovala Ugovor u celosti, shodno odredbama Ugovora, Ugovor je ovih dana raskinut.

Da vas podsetimo najpre kako je taj Ugovor izgledao, možete ga pročitati OVDE

Zbog neispunjenja određenih odredbi Ugovora, aktiviranjem člana 19, svih pet Ugovora je raskinuto, a to su sledeće firme:

AZA doo, Novi Sad
Maja promet doo, Beograd
Timomed doo, Knjaževac
Biodvig doo, Kragujevac 
Rasprodukt doo, Požarevac

Navedenim firmama je napomenuto, da ukoliko imaju neizmerene obaveze, namire sve svoje obaveze prema članovima SPOS-a, za preuzeti med. 

Inače, advokati SPOS-a vode za pčelare SPOS-a trenutno oko 30 sudskih sporova zbog neisplaćenog meda protiv firme Biodvig, a pokreću se i procedure za utuženje po drugom osnovu, zbog neisplaćenih 8% PDV (detaljnije OVDE), i to kako stvari stoje, sudski sporovi će se po tom pitanju voditi skoro protiv svih firmi koje se bave otkupom meda. Pčelari nemaju nikakve finansijske obaveze prema advokatskoj kancelariji SPOS, advokati za pčelare SPOS-a to rade besplatno (detaljnije OVDE). 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien