• 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd spos.rs@gmail.com 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

BESPLATNA PRAVNA POMOĆ ZA ČLANOVE SPOS

 

Poštovani pčelari, članovi osnovnih pčelarskih organizacija članica SPOS-a, zastupnici osnovnih pčelarskih organizacija članica SPOS-a, nalazite se na stranici posvećenoj besplatnoj pravnoj pomoći, koja se pruža članovima od aprila 2016. godine (OVDE). Ovde ćete elektronski moći da zatražite besplatnu kompletnu pravnu zaštitu bilo da ste član – pojedinac ili zastupnik (predsednik) društva/udruženja. Kroz ovaj elektronski servis možete zatražiti besplatnu pravnu zaštitu na sudu i u svim drugim procesima koji su vezani za pčelarstvo, a u kojima je pravda na vašoj strani. Jedini preduslov za to jeste da budete član SPOS-a.  

Znači, za svaki pravni savet, u svakom trenutku, stoji vam na raspolaganju pravni tim SPOS-a. 

 

Od aprila 2016. do avgusta 2019. godine SPOS je angažovao posebnu advokatsku kancelariju za ove poslove, ali je sada raskinuo ugovor, o detaljima pogledajte OVDE

Pre nego što se obratite pravnom timu SPOS-a, ukratko uputite sebe u pravnu problematiku čitanjem kratkog vodiča „PRVI PUT NA SUDU I PRVI PUT U SUDU“ (vodič preuzmite OVDE, ili ga pogledajte direktno na internetu OVDE). 

 

PRISTUP APLIKACIJI

Ovoj aplikaciji pristupate  OVDE, a kada vam se otvori pristupna stranica aplikacije, onda unesite svoj broj ID kartice (članske) i kontrolni broj sa nje. 

 

UPUTSTVO ZA KORIŠĆENJE APLIKACIJE 

Kada otvorite nalog, otvarate novi predmet, i pored naslova predmeta (odnosno problema koji imate), u opisu navedite svojim rečima koji pravni problem, slučaj ili spor imate. Pre postavljanja, u dnu opisa navedite svoje:

Ime i prezime, datum rođenja, pun naziv udruženja/društva preko kog ste član SPOS-a, kao i svoj mejl i kontakt telefon. Kada unesete sve navedeno kliknite na dugme ,,SAČUVAJ“. 

Nakon toga, u dogledno vreme će pravni tim SPOS-a pregledati vašu prijavu problema, i kontaktiraće vas radi davanja pravnog saveta ili daljeg pravnog postupanja. 

Budite član SPOS-a! Mi štitimo svoje članove i vodimo računa o svim njihovim potrebama. I sve to za samo 200 dinara mesečno! Članarina SPOS je u 2019. godini 2400 dinara, a ko želi da prima i časopis „Srpski pčelar“, treba da doplati još samo 900 dinara za 12 brojeva časopisa (OVDE). 

 

Stručna služba SPOS-a

Izrada sajta Tirien