SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

USKORO PRAVILNIK O REGISTRACIJI PČELARSKIH VOZILADatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 2.339

Kao što je poznato, SPOS je uz puno razumevanje Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva saobraćaja, prošle godine u aprilu izdejstvovao izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja, u kome je za predviđena izrada posebnog Pravilnika po kome će biti registrovana pčelarska vozila.

Sve detalje o tome šta se dešavalo po tom pitanju pročitajte OVDE

Ministarstvo poljoprivrede je do sada više puta intervenisalo kod Ministarstva saobraćaja, predsednica Vlade Srbije takođe više puta, kako bi se donošenje Pravilnika ubrzalo. 

Ministar poljoprivrede obavestio je jutros predsednika SPOS-a da izrada Pravilnika kreće naredne nedelje, i da u aprilu mora biti završen! 

Zahvaljujemo se ministru poljoprivrede na ogromnoj podršci koju pruža pčelarstvu! Rešavanje problema registracije pčelarskih vozila dovešće do naglog daljeg razvoja pčelarstva, jer ako uspemo da se izborimo da Pravilnik bude maksimalno liberalan, to će ohrabriti pčelare da dalje šire svoje pčelinjake, i krenu u intenzivniju selidbu pčela, a dobro je poznato da sav med koji se selidbama dobije, zapravo ide u izvoz i donosi državi devizni priliv! 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien