SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

VEĆ VAM JE DOSTUPNA BESPLATNA PRAVNA ZAŠTITA I ADVOKATSKE USLUGE ZA SVE PČELARE SPOS-aDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 5.531

Kao što smo vas već preliminarno obavestili, od ove godine, SPOS uvodi jednu od najvećih koristi od članstva u SPOS-u, a to je besplatna kompletna pravna zaštita za sve svoje pčelare i udruženja. Naime, SPOS angažuje advokatsku kancelariju koja će besplatno zastupati pčelare i udruženja na sudu u svim procesima koji su vezani za pčelarstvo, a u kojima je pravda na njihovoj strani.

Tako će pčelari moći da dobiju sudske procese u kojima je argumentacija na njihovoj strani, a bez dinara troškova za advokate, čak ni za putne troškove. Ako pčelar SPOS-a slučajno nije u pravu, i argumentacija i pravda nisu na njegovoj strani, neće biti zastupan, jer nema apsolutno nikakve svrhe voditi proces koji je unapred izgubljen. No, i u takvim i u svim drugim slučajevima, svi pčelari SPOS-a imaće pravo na potpuno besplatan pravni savet, kako ne bi napravili nepotrebne greške koje ih mogu skupo koštati.

Advokatski tim čine tri advokata.

Obaveštavamo vas da saglasno zaključenom ugovoru o pružanju pravne pomoći sa advokatskom kancelarijom Nikole D. Jankovića, advokata i pčelara iz Lazarevca, sva udruženja pčelara koja su članovi Saveza pčelarskih organizacija Srbije, kao i pčelari pojedinci iz SPOS-a, počev od meseca aprila 2016. godine, mogu potpuno besplatno koristiti navedene usluge pravne pomoći.

Detaljno o vrsti usluga možete pročitati u potpisanom ugovoru koji je usvojio IO SPOS-a 3. aprila 2016. godine, a koji u celosti možete pročitati OVDE, i to u vidu:

          I/ Blagovremenog  i besplatnog obaveštavanja o svim pravno – administrativnim informacijama i propisima koji su od značaja za pčelarstvo, odnosno davanja besplatnih pravnih saveta koji se odnose na pčelarstvo, a sve preko posebno napravljene aplikacije „Besplatni pravni saveti“ koja će se uskoro naći na zvaničnom sajtu SPOS-a.   

          II/ Besplatnog zastupanja udruženja pčelara i pčelara SPOS-a pred nadležnim sudovima, državnim organima i ustanovama u Republici Srbiji i Republici Srpskoj, u postupcima koji se direktno ili indirektno odnose na pčelarstvo. Pravnu zaštitu uživaće i svi drugi strani državljani koji plaćaju članarinu SPOS-u i njihova udruženja, ukoliko to dozvoljavaju pozitivni zakonski propisi njihove države.

          Na ovaj način svi zainteresovani subjekti će moći besplatno da se informišu o svim pravno – administrativnim stvarima koje se odnose na pčelarstvo, kao i da advokatima postavljaju pitanja navedene prirode.

          Naročito je značajna mogućnost besplatnog zastupanja udruženja pčelara odnosno pčelara pred sudovima ili drugim državnim organima, u postupcima koji se odnose na pčelarstvo kao što su naknada štete zbog uginuća pčelinjih zajednica, sticanje bez osnova ukoliko dođe do krađe košnica ili bilo šta drugo što je povezano sa pčelarstvom.

          Naglašavamo da pčelari neće advokatima plaćati troškove za preduzete pravne radnje u postupcima u kojima ih oni zastupaju, već će im samo u slučaju uspešnog okončanja istih ustupiti dosuđene troškove.

          Međutim, pčelari su dužni da plate sudske takse odnosno druge dažbine koje se odnose na njihov postupak, u visini koju odredi postupajući sud ili drugi državni organ, kao i troškove veštačenja ukoliko se isto odredi u njihovom postupku.

          O svemu ovome kao i o drugim bitnim stvarima svaki pčelar će biti posebno pisanim putem podučen od strane advokata pre nego što se njegov postupak pokrene.

          Obaveštavamo sve zainteresovana udruženja pčelara kao i pčelare da će aplikacija „Besplatni pravni saveti“ u dogledno vreme biti postavljena na zvanični sajt SPOS-a (u toku je njena izrada, i pristupaćete joj unosom šifre i kontrolnog koda sa vaše ID kartice SPOS-a), a ukoliko već danas imate potrebu za besplatnim korišćenjem navedenih pravnih usluga, slobodno se direktno obratite advokatu Nikoli D. Jankoviću na telefone: 064/439-11-21 i 064/614-73-75.

Kontakt možete uspostaviti i putem mejlova, ali u potpisu u mejlu obavezno upišite naziv društva ili udruženja pčelara čiji ste član, i svoj datum i godinu rodjenja. Mejlovi su: [email protected] , [email protected]

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE