SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

MINISTAR POLJOPRIVREDE U RAČI 27. DECEMBRA SA PREDSEDNICIMA SVIH OPŠTINA SRBIJEDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.189

U petak, 27. decembra, sa početkom u 11 sati u Domu kulture Opštine Rača, u otvorenom dijalogu sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem, lideri lokalnih samouprava razgovaraće o planiranim podsticajima u poljoprivredi za 2020. godinu, saradnji opština i gradova sa Ministarstvom poljoprivrede u funkciji ubrzanog ruralnog razvoja, kao i modelima lokalnih programa podrške organskoj proizvodnji.

Organizatori skupa su NALED, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, USAID i Savez pčelarskih organizacija Srbije. 

Svečani deo događaja poslužiće kao prilika da se gradonačelnici i predsednici opština svojim potpisom pridruže ministru poljoprivrede, predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Srbije i NALED-a u podršci Deklaraciji o zaštiti pčela u Srbiji. 

Deklaraciju je do sada na skupu u Pokrajinskoj Vladi do sada potpisalo 18 opština iz Vojvodine (detaljnije OVDE), a sada u Rači je prilika da to učine sve opštine iz cele Srbije, naravno i preostale opštine iz Vojvodine. 

Predsednik SPOS-a će na ovom skupu govoriti na temu „Pčelarstvo kao paradigma nove poljoprivrede u Srbiji“. 

Pozivamo sve pčelare da narednih dana kontaktiraju svoje predsednike opština i gradonačelnike, te da ih animiraju da obavezno dođu na ovaj skup, ili bar nekoga delegiraju, kako bismo obezbedili što masovnije potpisivanje Deklaracije o zaštiti pčela. 

Skup nije otvoren za širu (pčelarsku) javnost zbog nedostatka mesta u sali. 

Zahvaljujemo se NALED-u i USAID-u na podršci. 

Evo cele Agende skupa: 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien