SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

POTPISIVANJE DEKLARACIJE O ZAŠTITI PČELA U SRBIJIDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 1.407

U okviru četvorogodišnjeg Projekta javno privatnog dijaloga u delu koji se odnosi na rešavanje problema trovanja pčela pesticidima u poljoprivredi koji je SPOS dobio na konkursu Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), koji sprovodi NALED u saradnji sa Republičkim sekretarijatom za javne politike (RSJP), a finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), u Novom Sadu će danas biti potpisana Deklaracija o zaštiti pčela u Srbiji, koju će potpisati predsednici opština i gradonačelnici u Vojvodini i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović.

Glavna aktivnost koju očekujemo od potpisivanja Deklaracije jeste postepeno ukidanje tretiranja komaraca iz aviona sredstvima otrovnim za pčele i bolja koordinacija aktivnosti opština na razvoju poljoprivrede, a u kontaktu sa poljoprivrednicima, koji su inače veoma neorganizovani i teško se do njih može doći i razgovarati, a ovako se ostvaruje sistemski efekat koji će se kroz vreme dalje unapređivati, i nadamo se i standardizovati. 

Deklaraciju možete pogledati OVDE

Velika zahvalnost NALED-u na svemu što čini za pčelarstvo Srbije, Odboru za zaštitu pčela SPOS-a, kao i svim predsednicima opština i gradonačelnicima koji će danas potpisati Deklaraciju o zaštiti pčela Srbije! 

Inače, potpisivanje Deklaracije biće organizovano kao jedna od tačaka dnevnog reda tokom Godišnjeg susreta predstavnika Pokrajinske Vlade i članova NALED-a. 

Na narednim skupovima NALED-a prirediće se potpisivanje Deklaracije o zaštiti pčela u Srbiji i za opštine iz drugih delova Srbije! 

 

Evo i agende današnjeg skupa: 

 

GODIŠNJI SUSRET PREDSTAVNIKA POKRAJINSKE VLADE I ČLANOVA NALED-a

Četvrtak, 5. decembar 2019, 12.00 – 13.30h Pokrajinska vlada – sala za sednice, 3. sprat Bulevar Mihajla Pupina 16, Novi Sad

 

PROGRAM

 

12.00 – 12.15 Okvir za saradnju AP Vojvodine i NALED-a

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske Vlade

Goran Kovačević, generalni direktor GOMEX-a i član Upravnog odbora NALED-a

12.15 – 12.45 Rezultati saradnje i naredni koraci – diskusija

Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva i član Upravnog odbora NALED-a

Vladimir Sanader, gradonačelnik Sremske Mitrovice i član NALED-ovog Saveza za hranu i poljoprivredu

12.45– 13.00 Svečano potpisivanje Deklaracije o zaštiti pčela Srbije

Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo

Rodoljub Živadinović, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije

13.00 – 13.30 Izjave za medije 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE

Izrada sajta Tirien