SPOS logo
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18
  • 18

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

NA POKLON ČASOPIS „SRPSKI PČELAR“ ZA OKTOBARDatum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 3.330

Pošto je u toku prijem članarine za 2024. godinu u kojoj se pored štampanog uvodi i elektronski časopis „Srpski pčelar“, a rok za uplatu sa 1000 dinara popusta ističe 10. oktobra (u dogovoru sa vašim udruženjem oko pravovremenog unosa u bazu članova), objavljujemo kompletan časopis „Srpski pčelar“ za oktobar 2023. godine, kako bi oni koji nisu imali prilike da ga čitaju, pogledali šta ih u časopisu zapravo očekuje.

Časopis „Srpski pčelar“ na ćirilici možete preuzeti OVDE u punom kvalitetu (58 MB). 

Časopis „Srpski pčelar“ na latinici možete preuzeti OVDE u punom kvalitetu (58 MB). 

Sve o članarini i pretplati za 2024. godinu pogledajte OVDE i OVDE

Učlanjenje je sada moguće i iz inostranstva kako biste dobijali elektronsku verziju časopisa „Srpski pčelar“ i pregledavati ga na vašem mobilnom telefonu, detalji slede u daljem tekstu: 

 

Obezbedite sebi na vreme časopis „Srpski pčelar“ u elektronskom ILI štampanom obliku!

 

КAКO ZA SAMO 25,5 EVRA IZ INOSTRANSTVA ČITATI ELEКTRONSКI ČASOPIS ”SRPSКI PČELAR” I ISTOVREMENO POSTATI ČLAN SPOS-a?


Sa uvođenjem elektronskog časopisa, konačno se otvara mogućnost da i pčelari iz inostranstva veoma povoljno mogu da čitaju izvrsni časopis ”Srpski pčelar”, po izboru – na ćirilici ili latinici. Naravno da čitanje na taj način nije komforno kao kad je štampano izdanje u pitanju, ali s obzirom da je poštarina za štampano izdanje celih 3 evra po broju (oko 36 evra godišnje), a elektronsko izdanje će koštati svega 3000 dinara (25,5 evra) i to sa članarinom SPOS-a, naravno samo ako članarinu sa elektronskim časopisom uplatite do 10. oktobra 2023. godine.

Ako neko želi štampani časopis, onda mora doplatiti 36 evra za poštarinu (na 4000 dinara kolika je članarina sa časopisom), što znači da će svom udruženju uplatiti punu članarinu SPOS-a u iznosu od 70 evra.

Pomenute sume su sume koje se moraju naći na deviznom računu SPOS-a, bez ikakvih odbitaka (proviziju banke snosi uplatilac). Naravno, vaše udruženje će na tu sumu dodati neki sitan novac za proviziju banke, što će neznatno podići cenu članarine prema SPOS-u, ali sve je to daleko ispod 80 evra koliko će koštati štampani časopis sa isporukom u pretplati za 2024. godinu za inostranstvo. Naravno, prenos članarine sa deviznog računa vašeg udruženja ili saveza ne može se obavljati neograničen broj puta godišnje, jer provizije banaka nisu male. Vaše udruženje će racionalno odrediti te rokove, te se njima obratite. Ono što je sigurno jeste da se ova povlašćena članarina sa elektronskim časopisom za 2024. godinu mora preneti isključivo sa deviznog računa vašeg udruženja na devizni račun SPOS-a najkasnije do kraja oktobra 2023. godine. Za kasnije uplate, rok će odrediti vaše udruženje po višoj ceni koja će posle 1. oktobra iznositi 4000 dinara (34 evra), odnosno 78,5 evra sa poštarinom odnosno sa dobijanjem štampanog časopisa na kućnu adresu. Razmatra se još jedna mogućnost slanja štampanog časopisa u inostranstvo kako bi se pojeftinila poštarina, te ako uspemo u tom pokušaju, obavestićemo vas, ali za sada su mali izgledi.

 

ŠTA VAŠE UDRUŽENJE ILI SAVEZ TREBA DA URADI?

 

Vaše udruženje treba da donese odluku o učlanjivanju u SPOS koji je međunarodna organizacija već godinama unazad, i da tu odluku dostavi SPOS-u. Odluku treba da prati Pristupnica (papir na kome piše da to i to udruženje pristupa SPOS-u, sa svojim generalijama). Sve to treba skenirati, i zajedno sa Statutom udruženja i podacima o otvorenom deviznom računu udruženja, dostaviti na mejl SPOS-a [email protected]

Time je učlanjenje u SPOS završeno, i članarine se mogu prenositi SPOS-u na njegov devizni račun. Vaše Udruženje će sve vas članove unositi u elektronsku bazu članova SPOS-a, tako što će dobiti šifru za pristup bazi.

 

NE PRIMATE SAMO ČASOPIS, VEĆ STE I ČLAN SPOS-a!

ŠTA VAM TO JOŠ DONOSI?

 

Pčelari iz inostranstva ovim postupkom nisu samo postali čitaoci časopisa ”Srpski pčelar” za svega 25,5 evra, već su i članovi SPOS-a! To znači mnogo toga!

Time imate neograničen broj besplatnih ulaza na Državni pčelarski sajam u Beogradu (do sad ste za svaki ulaz plaćali posebnu ulaznicu). Imate pravo na pristup standardu kvaliteta ”Dobra pčelarska praksa” i korišćenje tegle SPOS-a.

Кao što je poznato, brend meda pčelara SPOS-a je ”NAŠ MED”. Osmišljavanjem tog imena, predsednik SPOS-a je razmišljao i o budućnosti, odnosno na vreme kada će granice ponovo biti ”mekane” (ekonomsko ujedinjenje regiona je realna perspektiva) te ćemo tada moći da zajednički plasiramo naš zajednički med preko Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara SPOS-a ”NAŠ MED”. Naravno, to bi važilo samo za one koji to budu želeli, svakako će tu cena meda davati poslednju reč.

Ostale pogodnosti članstva u SPOS-u su identične kao i za sve pčelare iz Srbije (naravno one koje su primenljive na inostranstvo bez dodatnih troškova), i možete ih pronaći OVDE.

 

KLASIČNA PRETPLATA NA ČASOPIS

 

Klasična pretplata na časopis je 80 evra godišnje za inostranstvo (ako želite štampani časopis da primate na kućnu adresu), 50 evra godišnje ako želite elektronski časopis (ako se učlanite u SPOS, članarina sa dobijanjem elektronskog časopisa je svega 25,5 evra), a za Srbiju 5500 dinara. Naravno, to je novac koji se mora naći na računu SPOS-a, a uplatilac podnosi trošak provizije.

*Sve ostale bitne informacije oko članarine identične su kao prethodne godine (OVDE). 

 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE