SPOS logo
 • Bulgarian
 • Croatian
 • English
 • French
 • German
 • Hungarian
 • Macedonian
 • Romanian
 • Russian
 • Serbian
 • Slovenian
 • Spanish

SPOS
Savez pčelarskih organizacija Srbije

SPOS Ul. Dr Agostina Neta 30 A, 11070 Novi Beograd [email protected] 011/61-28-071 060/444-0-121 060/444-0-124 060/444-0-287

88% ФАЛСИФИКАТА МЕДА!Datum objavljivanja vesti:
Broj pregleda: 13.035

Као што смо вас већ обавестили, поштени произвођачи меда, вина и ракије удружили су се у Кластер ”Уједињени за квалитет” у циљу сузбијања нелојалне конкуренције, односно коначног потпуног уклањања са тржишта свих фалсификованих медова, вина и ракија, и не само њих, већ и сокова, млека и других производа.

Један пд оснивача Кластера је и Савез пчеларских организација Србије.
У наведену сврху, Кластер је остварио сарадњу са Удружењем ”Покрет потрошача за квалитет хране” и лабораторијом АНА ЛАБ из Панчева, која је омогућила анализе по најповољнијим ценама за покрет потрошача. Детаљније о свему прочитајте ОВДЕ и ОВДЕ

Пре десетак дана је узорковано 25 медова из више великих трговина, а резултати су управо објављени на сајту покрета потрошача. 

ЧАК 88% УЗОРКОВАНИХ МЕДОВА НИСУ ПРОШЛИ ТЕСТОВЕ АУТЕНТИЧНОСТИ, односно у 22 узорка меда (од 25) утврђено је да је меду додавана нека врста шећера у различитим процентима, који се код неких пакера крећу и до веома високих процената! 

Ниво фалсификовања је НЕВЕРОВАТАН. Прави СКАНДАЛ! Замислите, у овој години, када су пчелари на просјачком штапу, неко се богати продајући шећер као мед! Притом не само што вара потрошаче и маркете, већ вара и државу утајом пореза! Подсећамо, ПДВ на производ од шећера је 20%, а на мед само 10%. Разлика иде фалсификатору у џеп директно или индиректно! 

Сами прегледајте резултате и чудом се чудите, а наредних дана ћемо их детаљно анализирати. Пошто су само три узорка меда прошла анализе, а један међу њима је и бренд пчелара Србије ”НАШ МЕД”, то заправо значи да је пре појаве бренда ”НАШ МЕД” у великим маркетима, проценат фалсификата износио чак 92%! 

ПОЗИВАМО ДРЖАВУ СРБИЈУ да сада, када коначно у нашој држави постоји АКРЕДИТОВАНА најмодернија анализа више производа. која може да утврди фалсификате, ХИТНО стави ту методу на списак метода односно лабораторија у које ветеринарски инспектори могу слати службене узорке меда на анализу, али и не само мед и не само ветеринарски инспектори, већ и остали инспектори задужени за друге производе! Јер, друге државе већ користе ову нашу лабораторију и методу, а ми још увек не, и сигурни смо да ће држава смоћи снаге да се сада то ХИТНО промени. Нема разлога за сумњу у то, јер смо током наше борбе против фалсификата свих претходних година, увек имали велику и то конкретну подршку на том плану и од стране тадашњег премијера, а садашњег председника Србије Алекснадра Вучића (ОВДЕ), затим тадашње министарке државне управе и локалне самоуправе, а сада председнице Владе Србије Ане Брнабић (ОВДЕ и ОВДЕ), као и некадашњег министра пољопривреде Бранислава Недимовића (ОВДЕ и ОВДЕ), а имамо је и од садашње министарке Јелене Танасковић! Сада када је метода на дохват руке, све ће бити решено за ултракратко време. Србија тиме може да се поноси пред светом, а Министарство пољопривреде да покаже целом свету шта имамо! 

 

ДОСТА ЈЕ БИЛО варања народа! Хоћемо да једемо и пијемо прави мед и млеко, вино, ракију, сокове… Без додатих страних шећера и воде! 

 

Ево линка на резултате на сајту Удружења ”Покрет потрошача за квалитет хране” ОВДЕ

А овде их преносимо у целости, да их случајно неки хакер не би уклонио, пошто је сајт СПОС веома добро односно натпросечно заштићен од хакерских напада. Ова се истина свакако неће моћи да сакрије, јер ће је пренети сви медији. 

 

MORATE BITI ULOGOVANI DA BISTE VIDELI KOMENTARE